LOPPIS I NOTODDEN

Heisann og god dag! Nå har vi nettopp kommet oss tilbake til Tante, etter noen timer på loppis. Hvert år arrangerer skolekorpset her i Notodden loppemarked til inntekt for dem selv. Det var masse folk og veldig mye "lopper".  Pappa kjøpte bla. en knallkul DBS butterfly sykkel. 

 

IMG_2873

IMG_2874

IMG_2875

IMG_2879

IMG_2884

IMG_2885

IMG_2886

IMG_2888

Det var litt lite luft i dekkene, så vi gikk innom til syklisten å kjøpte sykkelpumpe. 

IMG_2893

IMG_2897

GULT ER KULT!

IMG_2898

IMG_2906

IMG_2910

IMG_2911

IMG_2914

IMG_2915

Jeg kjøpte meg blant annet et retro nattbord og en zebra kopp + fat. Jeg kan vise dere bilder av det senere! Selv ble jeg veldig fornøyd med handelen. Vell, det var mamma & pappa som spanderte det på meg, så tusen takk ♥ 

Har du vert på loppis før? 

Marie Oma 

 

 

 

NOTODDEN

Hei og god kveld! Nå har vi ankommet Notodden etter flere timer med bilkjøring. Bilen er fullpakket med utstyr til FHS. Vi har satt trangt for å si det slikt, så det var godt å komme frem. 

 

IMG_2765

IMG_2772

Vi hadde tre pauser i løpet av kjøreturen. En i Etne, Røldal og i Seljor.

IMG_2775

Haha åååå, jeg ler av dette bilder.  

IMG_2804

IMG_2817

IMG_2820

IMG_2823

IMG_2825

IMG_2836

Notodden♥

IMG_2846

IMG_2849

IMG_2854

IMG_2858

IMG_2867

IMG_2869

IMG_2871

 

Har du hatt en fin dag idag? 
Har du vert i Notodden før? 

 

Marie Oma 

SISTE MÅLTID FØR FHS

Hei! Som sikkert noen av dere har fått med dere, skal lillesøsteren min begynne på folkehøgskole. Selv gikk jeg på fhs. for noen år tilbake. Da sa hun bare "Neh, eg skal ikkje gå på folkehøgskule". To år senere ... Hvem er det som skal flytte til Drammen får å gå på fhs? Jo, det er lillesøsteren min. Haha - men åh som jeg gleder meg på hennes vegne.

I går tok vi oss en liten pause fra pakkingen og lagde en god felles kveldsmat, siden mamma jobbet sentvakt, så ble det ikke mat før i ti tiden. Dette var vårt siste felles måltid samlet på lenge, siden hun flytter allerede idag! 

 

IMG_2714

IMG_2715

IMG_2717

IMG_2719

IMG_2722

IMG_2725

 

Det var en fin og koselig kveld. Maten besto av pitabrød, aioli, salat, guacamole og kylling. Oppskrift på denne retten finner du HER.  

Har du gått på folkehøgskole før? 

Marie Oma 

 

 

 

 

OPPSKRIFT PÅ GODE RUNDSTYKKER

Heisann og god ettermiddag. Det ble ingen joggetur på meg idag, regnet pøser ned, så det var ikke så veldig fristende å gå ut. Jeg begynte heller å bake rundstykker. De ble supergode - og de falt i smakt for resten av familien. Etter bakingen satte jeg i gang med et stort prosjekt. Nemlig å rydde rommet. Pjuh. Jeg har utsatt det lenge nå, så nå var jeg bare nødt til å gjøre noe med det. Jeg er enda ikke helt ferdig. Det er enda litt rot her og der - Kanskje jeg skal lage en film av rommet mitt når jeg har fått alt på plass? 

 

IMG_2662

IMG_2668

IMG_2670

IMG_2671

 

 

Steik på 240 grader, midterste rille i ca. 10 min. Oppskriften gir ca. 16 rundstykker.


 

 

Kommer du til å prøve deg på denne oppskriften?
Det er forresten godt om du har litt ost strødd på toppen og litt oregano krydder.
Hva har du gjort idag?

 

Marie Oma 

 

 

 

 

 

Thursday morning

Heisann sveisann og god morgen ♥ Det er torsdag allerede og jeg har hatt fri i noen dager nå. Jeg har virkelig fått slappet av desse dagene - og det har jeg trengt. Men nå begynner jeg å kjenne at rastløsheten kommer sakte men sikkert. Vurderer å ta meg en joggetur etter gammelt. Litt senere idag skal jeg begynne å pakke. For i morgen tidlig reiser jeg til Notodden, woho!

 

IMG_2627

IMG_2630

IMG_2631

♦Nesquik kakao fra dolce gusto♦

IMG_2632

IMG_2634

 

I går brukte jeg store deler av dagen på å bli bedre kjent med mitt nye kamera. Det er så mye nytt og kjekt - jeg er så imponert og fornøyd! Jeg lastet blant annet ned en app hvor jeg kunne koble til kamera mitt og bruke det som en slags selvutløser! ..Teknologien nå til dags altså, shit. Jeg kommer nok til å bruke kamera mye fremover, for å teste de ulike funksjonene. Dette er så gøy!!! 

 

Hva skal du idag? 

Marie Oma 

 

 

 

TOLV FAKTA

∇ Jeg elsker å høre på filmmusikk og instrumentale sanger. Når jeg hører på slikt blir jeg så motivert og får inspirasjon. 

∇ Jeg har kronisk bihulebetennelse. . . Så nesespray (nasoneks) er min gode bestevenn som jeg virkelig er avhengig av. Jeg skal kanskje operere nasen pga. det. Eller rettere sagt - bihulene. 

∇ Jeg er sulten på livet. Jeg vil reise, se, oppleve og kjenne verden - ikke minst Norge. Jeg vil se nye steder bli kjent med nye folk og bare .. være lykkelig og leve livet. 

 

IMG_2594

 

∇ Jeg er venstrehendt. 

∇ Jeg får veldig fort dårlig samvittighet over ting. Dette er noe jeg skal jobbe med fremover. 

Fotografering er terapi for sjela mi. 

 

IMG_2598

 

∇ Til tider kan jeg være veldig ubesluttsom. 

∇ Jeg elsker Bergen ♥ Har virkelig lyst til å flytte tilbake dit til en vakker dag.

∇ Å tilbringe tid med venner, familie og kjæresten min er noe av det beste jeg vet. Det å skape minner med dem og bare omgås. Jeg setter så stor pris på hver en av dem.

 

IMG_2601

 

∇ Jeg har veldig god tålmodighet. 

∇ Jeg liker å ha god tid på meg når jeg skal noe. Noe av det værste jeg vet er å komme "akkurat" eller akkurat litt for sent. . . 

∇ Jeg er veldig glad i å bake og lage mat. Så om du vil få noen gode oppskrifter, så er det bare til å begynne å lese bloggen min.

 

 

VAR DET NOE DU IKKE VISSTE OM MEG FRA FØR AV?
KJENNER DU DEG IGJEN I NOEN AV PUNKTENE? 

FORTELL MEG GJERNE NOEN FAKTA OM DEG. . .

 

 

Marie Oma 

 

 

 

 

KJØPT MEG NYTT KAMERA - CANON 6D MARKii

Heisann og god kveld! Ååå jeg er helt forelsket i mitt nye kamera. Jeg forhandsbestilte kamera forrige uke og hentet det i går på JapanFoto i Bergen. Jeg er helt frelst. Det er en stor oppgradering i forhold til det kamera jeg hadde. Mitt gamle var Canon EOS 500D. Det kjøpte jeg rundt konfirmasjonen min i 2010, så det er godt brukt for å si det sånn. Jeg tar jo så og si bilder med kamera hver eneste dag. 

IMG_2219

Jeg kjøpte også et nytt objektiv. Siden jeg nå har fullformatkamera, er jeg nødt til å skifte ut alle objektivene mine. 

IMG_2220

Nå i første omgang kjøpte jeg 50mm. Det er jo absolutt ett must. Jeg har pleid å låne søsteren min sin 50mm, men siden hun nå skal flytte, var det kanskje på tide å kjøpte mitt eget. oooog jeg bare elsker det ♥

IMG_2221

Nå begynner klokken å nærme seg elleve på kveldstid. Jeg og Kristine skal straks ut å prøve å fotografere i mørket, for å se hvordan kamera er å jobbe med da. Jeg gleder meg til å se resultatet. 

Noe som er steike stilig er at det er toutch skjerm!!!!!! Åå, jeg er så imponert. 

 

Nå skal vi ut for å ta bilder. Jeg håper du får en fortsatt fin kveld! Bildene fra fotoshooten kommer jeg til å legge ut enten senere ikveld / natt, eller i morgen. Kommer an på om jeg sovner eller ikke... hehe.. 

 

Hvilket kamera bruker du? 
 

Marie Oma 

 

 

 

 

BIRTHDAY BREAKFAST

Heisann og god dag! Pjuh, det var godt med litt ferie igjen, etter gammelt. Dette har virkelig vert den sommeren jeg har jobbet. Desse fridagene skal jeg nyte ♥ Selv om det er utrolig kjekt å jobbe! Men når man har jobber hver dag, hver uke, kjennes det godt på kroppen å få litt fri også. Jeg har lenge gledet meg, for det er mye som skjer nå desse dagene.  For det første : JEG HAR FÅTT NYTT KAMERA ♥ OMG!!!!!! Jeg har i en evighet ventet på å kjøpe meg nytt, og nå har jeg virkelig slått til! Wæææ ♥ Jeg skal fortelle dere mer om det kjøpet i et annet innlegg, straks! 

Jeg skal også bli med søsteren min på flyttefot til Drammen. Hun skal begynne på folkehøgskole der. Så desse dagene fremover kommer til å gå i mye pakking og reising. Det blir super gøy! Kristine hadde 20årsdag i går. Den feiret vi på Samson, vi var ute og spiste. jeg kom ganske sent hjem, jeg reiste fra Bergen i fire tiden og var ikke hjemme før seks. Så frokost på senga ble det ikke på selve bursdagen, den tok jeg igjen idag. Jeg er da litt snill? ♥

 

IMG_2081

NYSTEKTE BAGUETTER - EGGERØRE ALAMARIE - VARM & GOD KAKAO

IMG_2082

IMG_2083

IMG_2086

IMG_2092

..Good morning beautiful..

IMG_2091

IMG_2087

Nå skal jeg straks rydde litt på harddisken, så rydde rommet mitt, det ser ikke ut, jeg har jo selv vert midt i flytting, så det er helt kaos her.. Skal bli godt å få ting på plass igjen. . . 
 

Jeg ønsker deg en fortsatt fin dag. kleem

Hva har du gjort idet siste? 
Hva er din favoritt frokost? 

 

 

Marie Oma 

 

 

 

 

FAMILIESELSKAP

Heisann og god kveld! Pjuh dagen idag har virkelig gått i ett. Som jeg nevnte i forrige innlegg var jeg på helsestasjonen og fullførte HPV vaksinen tidligere, jeg kjenner det godt i armen nå for å si det sånn.. Da vi kom hjem fra sentrum var det bare å hive seg i bakingen, for her hadde vi invitert til familiebursdagsfest i fem tiden. Jeg bakte pavelovakake, mamma bakte brownies og smuldrepai. Mmm, det smakte utrolig godt alt sammen. Det var en vellykket feiring. Nå er gjestene reist hjem og vi har nettopp spist oss enda mettere på Frugårdspizza! ♥ Nå skal jeg og Endre bare henge opp ett bilde (som jeg endelig har fått kjøpt rammet til) også slenger vi på en film! .. Vi prøvde å se film i går kveld også, men jeg sovna bare.. Så vi prøver igjen ikveld, haha!

 

IMG_9722

IMG_9709

IMG_9695

IMG_9693

IMG_9699

IMG_9704

IMG_9707

IMG_9708

IMG_9716

IMG_9720

IMG_9736

IMG_9743

IMG_9745

 

I morgen er min siste fri dag før helgen, den skal jeg nyte max! Selvom jeg har mye å gjøre.. Vell, nå venter filmen på oss, så vi snakkes i morgen. Jeg håper du har hatt minst like bra dag som det jeg har hatt! 

Hva kjekt har du gjort idag?
Hvilken kake er din favoritt? 

 

Marie Oma

 

 

 

HJEMME PÅ STORD

Hei og god morgen solstråler! Idag var det utrolig vanskelig å stå opp. Jeg slumret alarmen opp til flere ganger, jeg drøyde den helt til jeg absolutt MÅTTE opp. Jeg hadde time hos helsestasjonen klokken ni  idag tidlig. For å ta tredje og siste dose av HPV vaksinen. Endre var selvsagt med som støtte ♥ Men om han gjorde det frivillig eller ei er en annen sak. Etter stikket ventet vi i 20 minutter så dro vi til Borggata en tur. Endre trengte en hårklipp, så vi dro innom Adams frisør, jeg ble veldig fornøyd med resultatet! 

IMG_9681

IMG_9682

Det føltes godt å komme hjem igjen♥

IMG_9686

IMG_9687

IMG_9688

Etter hårklippen dro vi en tur på kjøpesenteret, kjøpte oss frokost og kaffe på BurgerKing, planen var egentlig Frugård, men de åpnet ikke før 11.. Vi var litt for tidlig ute. Dagens timeplan er full av planer. Vi skal ha familie selskap her i hus, for å feire min, mamma og Kristine sin bursdag. Jeg og Mamma hadde bursdag i juni, men vi har enda ikke fått feiret den, så da tok vi like godt alle i en smekk.  

IMG_9690

Jeg og Endre blir hjemme er på Stord frem til i morgen. Da reiser vi tilbake til Kvinnherad. 

HAR DU NOEN KJEKKE PLANER FOR DAGEN?

MARIE OMA 

 

 

 

STUKKEN AV VEPS?

Hei og god morgen! Idag sto jeg opp tidlig, for i natt har jeg sove/våkna/sove/våkna opp til flere ganger... så når klokken ble hall 8, da bare sto jeg opp. I 4 tiden ble jeg lys våken.. og det var jeg i sikkert 40 minutter.. Kan trygt si at jeg ikke har sovet noe særlig godt. Og grunnen til det er fordi jeg har fått et jækla stikk på leggen som svir som bare det. Det er hovna opp og jeg er glovarm på området rundt. Tror det må være ett vepsestikk elns. 

Untitled

Heldigvis hadde jeg denne salven liggende. 

Untitled

Siden det er så synd på meg trøstet jeg meg selv med litt ostepoppkuler. 

Untitled

Untitled

Untitled

Nå skal jeg straks avgårde på jobb igjen. Håper bare jeg ikke blir stukken idag også! For fader som det svir! Unner ingen det her.. Jeg har heldigvis en kort dag idag, er ferdig en time før det jeg egentlig pleier. Håper bare jeg klarer å gå noe lunde normalt på foten. 

 

HAR DU NOEN GANG BLITT STUKKEN AV VEPS?
HAR DU NOEN TIPS TIL HVA SOM KAN HJELPE? 
HVA SKAL DU IDAG?

 

MARIE OMA 

 

 

 

FREDAG OG HELG

Heisann og god morgen! Det er fredag og helg - HURRA! Gu så deilig det var å kunne sove frempå idag! Jeg skal ikke på jobb før i ett tiden. Men, det er jo typisk meg å være lys våken nå kl 0800. Så det jeg egentlig mener er at det var deilig å ha mulighet til å sove frempå idag.  Jeg har heldigvis god tid på å slappe av og chille før jeg skal stå opp. 

De to siste dagene har jeg jobbet i butikken, det var godt å jobbe litt under tak igjen. Med tanke på været. Nå i desse dager er det tilbake igjen på ferjekaien. Jeg bare håper det blir fint vær! Xer fingrene på det. ..Ang. sol... husker du jeg skreiv i mitt forrige innlegg at jeg var så glad for at solen var her å strålte? ... Det varte ikke lenge, idet jeg var komt på kaien pøøøste det ned. huff og huff. Kan trygt si at jeg har slutta å stole på værmeldingene. Det er et bra utgangspunkt, meen jeg må alltid ha med litt ekstra klær sånn tilfelle. 

I går kveld bakte jeg noen supergode osteboller!  Under middagen sier Svigermor "Marie, idag skal du bake noen supergode boller" og viste frem oppskriften. Jeg og Endre kjørte til butikken for å handle inn det vi manglet. 

 

IMG_1935

IMG_1938

IMG_1940

IMG_1944

Nå skal jeg innom pinterest for å få litt inspirasjon til diverse diy prosjekter og slappe av før jeg står opp for å lage meg frokost. Jeg skal på jobb hele helgen, har ellers har jeg ingen planer, uten om at jeg og Endre skal ha taco kveld ikveld ♥ Guu det ser jeg frem til. Jeg håper du får en fin dag og en fin helg! 

Hva skal du i helgen?
 

Marie Oma

 

 

 

BREAKFAST TIME

Hei og god morgen! For ett vakkert syn jeg våknet til idag, halleluja - det er SOL! Du kan tru jeg jubla for meg selv da jeg sto opp. I går pøste det ned, det var rett før jeg måtte svømme for å selge billetter på kaien. Haha, men jeg klarte meg fint i den store regnfrakken min. Jeg håper bare at solen holder seg der den er hele dag. 

Igår handla jeg inn ingredienser til blomkålsuppe. Jeg fikk utrolig lyst på det, så det ble dagens frokost. Jummi♥

 

IMG_1929

Varm og god nylaga blomkålsuppe, med sprø og saftige hvitløksbaguetter, og ett glas med iskald melk.

IMG_1930

Det er frokosten sin det. 

IMG_1931

Nå skal jeg straks gjøre meg klar for en ny dag på kaien, for å selge billetter til de reisende. Jeg tror jeg er nødt til å ha med meg regnklær for sikkerhetsskyld...Man kan ikke alltid stole på værmeldingene. 

Ellers har jeg blitt intervjuet ang. bloggen min. KLIKK HER for å lese intervjuet! 

Jeg ønsker deg en fin dag, håper du også har sol og fint vær! Nyt den første dagen i August! 

Hva planer har du for dagen? 
Hva er frokost favoritten din? 


Marie Oma 

 

 

 

 

 

GOD MORGEN MANDAG

Hei og god morgen! Idag våknet jeg og sto opp tidligere enn det jeg pleier å gjøre, slik at jeg skulle få god tid på meg, men, jeg hadde så god tid at jeg plutselig helt brått fikk det travelt. Om 15 minutter må jeg kjøre til jobb, og her sitter jeg i ullklær og har enda ikke pakket sekken. Jeg må alltid ha med meg ekstra klær, man vet jo aldri hvordan dette været blir. Det er meldt masse regn, så regnklær er et must på kaien. 

Jeg er enda litt småsyk, hoster og er tett i hode. Håper det snart går over. Er lite kjekt å jobbe ute, og være slik i formen.  

IMG_0535

IMG_0537

IMG_0540

IMG_0542

Jeg aner ikke hva jeg skal finne på etter jobb, kanskje jeg drar med meg Endre på en liten tur? Vi får se. Nå må jeg nesten pakke sekken og komme meg avgårde på jobb. 

Hva kjekt skal du gjør idag?

 

Ha en fin dag!

 Marie Oma 

 

 

 

TRILLETUR

Heisann! Igår var en aktiv dag for min del. Jeg sa jo det i forrige innlegg at jeg og mamma gikk til sykehuset og hjem igjen igår, og litt senere på dagen var jeg på trilletur sammen med tante, søskenbarna mine og Kristine. Det var en skikkelig koselig tur, og Johannes har blitt så stor! Han vokser fort♥

IMG_9464

Ett stort cruise ship har ankommet Leirvik sentrum, så det var masse turister å se! 

IMG_9468

IMG_9469

Vi matet også måsene! 

IMG_9478

IMG_9480

IMG_9491

IMG_9530

IMG_9537

IMG_9567

IMG_9583

 IMG_9589

Vi var ikke de eneste som gikk tur ved Ådlandsvatnet. 

IMG_9626

IMG_9635

Senere på dagen var jeg og Hanne en tur i fotostudioet og tok noen bilder! Jeg gleder meg til å sitte å redigere dem, for de ble skikkelig fine!

Hva synes du om bildene fra turen?
Hva kjekt gjor du i går ?

Marie Oma 

 

 

 

HOME SWEET HOME & SYKEHUSBESØK

Heisann og god dag! Endelig er jeg kommet meg hjem til Stord. Jeg har ikke vert hjemme på en måned. Så det var godt å komme hjem og se familien igjen. Jeg blir ikke værende lenge, allerede i morgen reiser jeg tilbake til Kvinnherad for å jobbe. Da blir det jobbing hver eneste dag i over en uke, igjen. Jeg gleder meg til lønnsslippen kommer ut for å si det sånn! 

Igår litt etter jeg kom hjem dro vi en tur ned til Borgata for å montere opp litt nye møbler og male. Pappa sto for malingen, mens jeg og mamma monterte opp en kommode. Det har blitt utrolig fint der nå. 

IMG_9439-2

IMG_9441

IMG_9443

IMG_9446

IMG_9449

Viktig med max´pausen sin!

IMG_9456

IMG_9459

Idag sto jeg opp ganske tidlig. Hadde time på sykehuset klokken 10. Mamma og jeg gikk opp, så allerede før klokken var 13 hadde vi gått våres dose med skritt, nemlig 10 000! Grunnen til at jeg var på sykehuset var for å ta CT undersøkelse av bihulene mine. Jeg har kronisk bihulebetennelse, så jeg skal kanskje operere! Gleder meg til jeg får svar. 

Nå skal jeg, tante og lillsiss dra på trilletur. Så vi snakkes senere, jeg håper du får en fortsatt fin dag! 

Har du hatt en fin dag? 
Har du operert bihulene før? Hvordan var det? Og hvordan har du det nå i ettertid? 

 

Marie Oma 

GOD MORGEN LØRDAG

Heisann og god morgen! Og ikke minst god heeeelg! ♥ Idag våknet jeg av meg selv, og trodde jeg hadde forsovet meg. Til vanlig jobber jeg på Gjermundshamn kai, men nå denne helgen jobber jeg på andre siden, og da er det andre klokkeslett man begynner, og ferjen går helt andre tider. Så da jeg våknet idag ble jeg litt nervøs eller stressa.. og bare "shit, nå får jeg det travelt!" ... men neeida, jeg hadde kjempe god tid på meg. Det var verre med han kjæresten min.

Vi sto opp i lag rundt 10:15 tida. . han måtte kjøre 10:35, om han skulle rekke ferja. Han hadde mye å gjøre før han skulle reise. Bla. spise frokost, stelle seg, gjøre klar tilhengeren og pakke med seg resten som vi ikke fikk pakket i går ++++. Mens jeg, jeg skal ikke kjøre før i tolv tiden, og allikevel så "små stressa jeg". Jeg stressa vell kanskje mest på hans vegne da. Jeg og Endre er helt forskjellige her på dette området. Jeg liker å ha veldig god tid på meg om morgonen og før jeg skal noe, mens Endre, han har god tid når det bare er 5 minutter til han må dra, i det han står opp.. Haha. 

 

collagesrh

Nå i skrivende stund sitter jeg på kontoret. Tenker på hva jeg skal ha på meg idag. For det er meldt ganske fint vær idag! Wohoo. Jeg har også blåshampoo i håret, som jeg straks må skylle ut. . . okei, jeg bør egentlig skylle det ut nå! Vil ikke at det skal bli blått heller..  

Jeg håper du får en fin helg og koser deg max denne lørdagen! Endre er reist til Bergen idag, for å se den nye leiligheten, jeg håper han ikke kommer så alt for sent hjem, for jeg har nemlig laget noen kjekke og koselige planer for oss!!! 

Hva skal du denne helgen? 

Marie Oma 

 

MONDAY

Hei og god kveld! Nå har jeg akkurat kommet meg hjem fra min første arbeidsdag etter noen dager med ferieee. Ferien min tilbrakte jeg på Tysnesfest, sammen med en fin god gjeng. Mer om dette forteller jeg i ett innlegg i morgen, med bilder og hva jeg synes om festivalen og opplegget +++. 

Okei, jeg er ikke akkurat kommet hjem, men det føles slik - timene går jo så forbanna fort! Da jeg kom hjem var det tid for middag og avslapping. Formen er ikke helt tipptopp, med tanke på at jeg har sovet i telt i 4 netter. Pluss jeg kjenner allergien kommer sakte men sikkert.. Krysser fingrene på at den er bedre i morgen. Jeg har brukt store deler av ettermiddagen/kvelden på å redigere film. Når man først setter seg inn i det, går timene ifra deg.. Jeg nærmer meg ferdig, men siden jeg er så trøtt og sliten så kommer jeg til å gjøre den ferdig i morgen.. Har heldigvis bare noen småjusteringer igjen. 

 

IMG_2903

Shit.. klokken er jo over midnat, jeg bør komme meg i sengs, slik at jeg er utkvilt til i morgen. Øynene mine går snart i kryss og tvers.. Så trøtt er jeg. God natt! Håper du har hatt en fin mandag og fått en bra start på uken! 

Hva har du gjort idag?
Var du på Tysnesfest? 
Gleder du deg til å se bildene og høre om festival opplevelsen min? 

 

Marie Oma 

KLAR FOR TYSNESFEST

Heisann og goooood morgen! Idag er dagen her, som jeg lenge har gledet meg til. Jenny golle mitt reiste til Kvinnherad i går og allerede idag reiser vi til Tysnes. Det er Tysnesfest denne helgen og vi vil få mest ut at det, så vi reiser dit til idag. Åå, det skal bli godt med litt ferie på meg også. Jeg har sett frem til dette allerede den dagen jeg vant festivalpass. 

Her er litt bilder fra i fjor, da overnatta vi i båt - men i år skal vi prøve ut campen! 

 

IMG_9727
IMG_9749IMG_9746

IMG_9728

I fjor, første dagen på Tysnesfest knakk Endre foten... Så vi prøver igjen i år. Dette blir så gøy! Vi har kjøpt med oss partytelt og greier, vi er så klare som det kan bli! 

Nå må vi pakke i bilen og komme oss av gårde for å handle inn resten. 

Skal du på Tysnesfest? 
Skal du på noen festivaler denne sommeren?

 

 

Marie Oma

HVA SKAL JEG TIL HØSTEN?

Hei! Nå er det ikke mange dagene til jeg får svar på hvilken skole og hvilket studie jeg kommer inn på til høsten. Jeg klarer nesten ikke vente, jeg har lenge gledet meg til å få svar! ... Men også gruet meg. Tenk om jeg ikke kommer inn? Jeg er egentlig godt forberedt på det, jeg har jo allerede vert der, jeg prøvde meg i fjor -og kom ikke inn. Men jeg gir meg ikke så lett, jeg prøver igjen i år også, men i år har jeg søkt meg inn på litt flere steder enn kun Bergen. Jeg har også søkt i Sogndal! Jeg forventer ikke å komme inn i Bergen, med tanke på at snittet er gruelig høyt, det stiger og stiger for hvert år som går! Men i Sogndal der i mot, er det litt håp om å komme inn med mine karakterer. Jeg krysser fingrer og tær for at jeg kommer inn! 

IMG_3977

Selv synes jeg at vi får svar aaalt for sent. Jeg har mindre enn en mnd. på å finne ett sted å bo, ikke har jeg noe tid til visninger og den slags, jeg må nesten bare gamle på at det er et ok sted å bo, ut i fra bildene man ser. Jeg synes man kunne fått svar mye tidligere enn 20 juli! Er du ikke enig??? 

Jeg er skikkelig klar for å starte studiene mine og jeg har på følelsen av at dette er et rett valg. Jeg håper hvertfall det. Jeg er motivert og klar! Nå gjenstår det bare å komme inn... Om du skulle lure så har jeg søkt på sosialt arbeid! 

Har du søkt deg inn på skole til høsten? I såfall hva? 

Marie Oma 

 

 

Workout music

Heisann og god ettermiddag! Nå er jeg akkurat kommet hjem i fra jobb. Noe av det første jeg gjorde da jeg kom hjem var å finne frem knekkebrød med sjokoladepålegg, og varme meg en god kopp med cappuccino. Jeg har har sagt til meg selv hver dag denne uken at "Når jeg kommer hjem skal jeg ta meg en joggetur" Men har jeg klart det? hah.. Nope. Men nå sitter jeg her å leter etter motiverende joggesanger.. så kanskje jeg kommer meg ut døra på joggetur litt senere? Jeg må hvertfall la denne kaffekoppen synke ned litt..

Været har vert ganske ustabilt idag, så jeg hadde den store fine frakken på meg på jobb idag..haha føler meg som en klovn i den. Men, det gjør meg ingenting. Jeg holder meg hvertfall tørr i den. Jeg fikk også besøk av Redbull bilen på kaien idag! Wohoo. De delte ut gratis redbull til alle reisende, pluss meg. Så utrolig snillt! 

 

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Mens jeg lar kaffekoppen sige litt, skal jeg begynne med litt filmredigering! 

Har du hatt en fin søndag?
Har du noe bra joggemusikk å anbefale? 

 

Marie Oma 

Her er min spilleliste for trening, om du ønsker å høre: 

 

 

 

 

 

 

SATURDAYYY

Hei og god lørdags kveld! Har du hatt en bra dag idag? Det har jeg. Jeg sto opp i ni/ti tiden idag, lagde meg bananhavrepannekaker til frokost og dro på jobb litt etter det og har stortsett jobbet i hele dag, det er det dagene går i..Frokost - Jobb - Middag - Leggetid - Repeat - ... Da jeg kom hjem lagde jeg og Endre istand en helt nydelig nachos. Mens vi spiste så vi på film.. Det varte ikke så lenge, etter en kort stund dro Endre ned på rommet å la seg til å sove. Han skal jo trossalt opp klokken 0600 i morgen! Jeg kjenner at det ikke er så lenge til jeg tar kvelden heller.. Man blir trøtt av å stå ute hele dagen! 

Jeg skal bare jobbe i 3 dager til nå, så får jeg litt ferie! Da er det avgårde på TYSNESFEEST!!! ååååå jeg gleder meg sånn! Jenny kommer også, hun kommer hit til allerede på tirsdag neste uke♥ 

 

IMG_0704

Nå begynner klokken å nærme seg elleve her,, så jeg tror jeg slår av Macen og prøver å legge meg til å sove.. Skal prøve å stå opp litt tidligere i morgen og få litt mer ut av dagene! Håper du har hatt en nydelig lørdag og får en fortsatt fin helg!

 

Har du gjort noe kjekt denne lørdagen? 
Jobber du mye?

Marie Oma 

ROADTRIP TO NORDHEIMSUND

Heisann og god onsdagskveld! Igår da jeg var ferdig på jobb kom mamma, pappa og Kristine å henta meg på Gjermundshamnkai og kjørte videre på besøk til Mormor og Onkel. Tante Inger er her også. Veldig kjekt å se de igjen, er lenge siden sist. Før vi la oss så jeg og Kristine på serie sammen,, endte selvfølgelig opp med at jeg sovna og Kristine så på alene...Stakkars.. Vi får prøve igjen ikveld. 

Idag da vi sto opp kjørte vi innover til Nordheimsund en tur. Været var nydelig og det var skikkelig koselig ♥

IMG_1651

IMG_1653

Kristine endra bakgrunnsbilde på ein iPhone i en telebutikk... hahaha!

IMG_1661

IMG_1662
Søøt!♥

IMG_1667
Utrolig fint og idylliskt her!

IMG_1670

IMG_1673

IMG_1675

IMG_1678

IMG_1684

IMG_1693

IMG_1704

IMG_1710

IMG_1716
Vi var også innom en kafe i Øystese for å spise middag. Vi bestilte hver vår cheeseburger! 

IMG_1725

Da vi kom tilbake igjen til Sævareid jobbet vi litt i hagen, og spretta champagnen. Er det ferie så er det ferie! 

IMG_1747

 

Det har vert en fin dag og i morgen reiser vi hjem igjen til Stord. For min del blir det kun på en dagstur, for på fredag må jeg på jobb igjen. Jeg har mye ærender å gjøre, så vi reiser tidlig hjem igjen. 

 

Håper du også har hatt en fin dag idag! 

Hva kjekt har du gjort idag?
Hva synes du om bildene? 
Har du vert i Nordheimsund før?

 

Marie Oma  

 

FOR FÅ TIMER I DØGNET

Hallo og god kveld! Det er sent og jeg skal straks til å legge meg, igjen. Åååå dagene går i fra meg! Skulle ønske det var flere timer i døgnet. Vell.. Lenge siden sist, føler jeg skriver det i nesten hvert eneste innlegg.. Men fy søren, dagene går i ett og tiden flyr. Pluss jeg har veldig lite energi om dagen, jeg jobber hver eneste dag, så jeg bruker all energien min på det, også har jeg en hel haug med andre ting jeg skal gjøre utenom. Mange filmer jeg skal redigere det samme med bilder. Jeg henger etter med dette og det skammer jeg meg over. Men jeg har rett og slett ikke hatt energi. Kjenner jeg gleder meg til desse to fri dagene jeg får, jeg trenger dem. 

IMG_1404

Jeg er livredd for å slite meg selv helt ut og bli utmatta, så jeg tar ting i ett rolig tempo og prøver å ikke stresse så mye.Men det er lettere sagt enn gjort.. Jeg ville bare ta turen innom for å si hei til dere som fremdeles titter dere innom for å se på det samme gamle som ligger her. Jeg skal prøve så godt som jeg kan, jeg skal få meg bedre rutiner på ting, og begynne å trene - slik at jeg kanskje får mer energi til overs + litt ekstra muskler hihi..

Vell,, nå er klokken såpass mye at jeg bør begynne å pakke med meg det jeg skal ha med meg hjem i morgen! Rett etter jobb blir jeg hentet av familien så kjører vi videre inn på besøk til Mormor og Onkel! ååå, jeg gleder meg kjempe mye til å se dem igjen♥ Så reiser jeg hjem igjen til Stord på torsdag på en liten dagstur. Så er det pån igjen med jobb, hver dag frem til TYSENSFEST!!!!!! 

 

 

.... okei, nå må jeg legge meg. GOD NATT!! Håper du har det fint og koser deg denne ferien! 

Hvordan har du det?
Er du en av de som titter innom bloggen min innimellom? 

 

Marie Oma 
 

 

ITS MY BIRTHDAY

Heisann og god kveld! Igår den 22 juni hadde jeg bursdag! Hipp hipp hurra! Jeg ble 22 år gammel... Shit - tiden flyr..I morgen skal jeg ha en liten feiring med noen gode venner, noe jeg lenge har gledet meg. Folk har jo endelig fått skolefeire og kommer hjem igjen, så det blir kjempe kjekt å se folkene igjen♥ Jenny og Ida kommer ikveld, de skal overnatte her i helgen. åååå, dette blir en fantastisk helg! Ida har aldri vert på Stord før, så det blir kjekt å vise hun rundt. Jenny har ikke vert her siden vi kjøpte det nye huset, så nå får hun endelig sett det med litt mer møbler..

I går, på bursdagen min var jeg på jobb... Snille Laila hadde laget en helt fantastisk god suksesskake for anledningen. Vi var 3 stk. som hadde hatt bursdag denne uken, så det måtte jo feires i pausen! Etter jobb gikk jeg hjem, venta til Endre skulle bli ferdig på jobb, som tok en evighet. Han måtte jo selvfølgelig jobbe overtid.. Svigermor stelte i stand en supergod middag. Nemlig biff og fløtepoteter ♥ 

IbursdagMG_3655
//Arkivbilder

IMG_9152

IMG_9189

bursdagIMG_3638

Nå holder jeg på å rydde rommet og gjøre ting klart til Jenny og Ida kommer♥ Ikveld skal vi lage til god kveldsmat og spise kake! En liten feiring idag også med andre ord! 

Jeg håper du også får en kjekk og fin helg! 

Har du noen kjekke planer for helgen?

Marie Oma 

 

 

 

 

1129 TRAPPETRINN - FYKANTRAPPA
 

På bursdagen til Simone (Fredag 16.Juni) gikk vi opp Fykantrappene, som var på 1129 trappetrinn! For å si det slik,, så har jeg enda gangsperr i leggen! Men det var en nydelig tur! Vi måtte til og med gå over en hengebro...! Om du har høydeskrekk ville jeg ikke anbefalt deg denne turen, for vi var ganske så høyt oppe, og trappene var veldig bratte ett lite stykke. Trappene ble faktisk bygd i 1919, så de er gamle! De ble bygget av Rallarene, som jobbet på fjellet for å lede vannet ned til Glomfjord Kraftverk... Om du fulgte med på 71 grader nord, så gikk de også denne turen! 

Senere denne dagen spretta vi champagne flaska og koste oss med det og kake! Det var en fin og vellykket bursdag for bursdagsbarnet♥ 

 

Har du gått Fykantrappene før?


Marie Oma 

 

 

 

 

 


 

OVERRASKELSESBESØK

Hei og god morgen! Ååå som jeg har gledet meg til denne uken her! Som jeg skrev i forrige innlegg, har jeg fri denne uken og denne ferien skulle jeg bruke på å kose meg i Bergen by, men var det sannheten? NEEEEI. Jeg var i Bergen frem til Tirsdags morgen, da tok  jeg og Jenny fly til Bodø, og tok bussen videre til Glomfjord. Hvor Simone bor. Hun hadde ingen anelse på at vi skulle ta turen, men jeg og Jenny har planlagt dette leenge. Vi bestilte flybillettene i April og har snakket og avtalt med både mor til Simone og kjæresten! Det var utrolig kjekt å komme på overraskelsesbesøk.  

Hun skjønte ikke helt hva som skjedde og det gikk ikke helt opp for hun at vi faktisk er her! Men den samme følelsen har vi også. Nå som trioen er samlet igjen, føles det ut som at vi aldri har vert borte fra hverandre og det føles godt! ♥ Nå har vi allerede vert her i 2 dager, dette blir vår 3. I går var vi på en tur for å se på Svartisen! Bilder fra turen legger jeg ut senere idag. 

I går kveld koste vi oss med pavelovakake, chips og ostepop mens vi så på film. Om du følger meg på instagram, har du kanskje allerede sett storyen min allerede. Viss ikke, følg meg gjerne og se hva annet sprell vi finner på! - Jeg heter "marieoma" - Nå skal vi til å spise frokost, vi har ikke helt planlagt dagen idag, men det er snakk om å kanskje dra en tur til Bodø for å se på kino og shoppe litt. Ellers blir det er chilledag og kanskje en tur i trappene! Vi får se. 

Har du overrasket noen slik som dette før? 
Har du vert i Bøde eller Glomfjord før? 
Har du noen kjekke planer for idag? 

 

 

Marie Oma 

 

 

 

 

JUBILEUMSHELG

Heisann og god kveld! Det er mandag allerede. Helgen har bare suust avgårde. Dette har vert en helg jeg lenge har sett frem til og jeg har stor kost meg. På fredag var det forberedelser til den store festen, nemlig farmor sin 70årsdag! Den feiret vi på Nordbygda også hadde vi en liten etterfest hjemme hos oss. Det var super koselig og jeg tror eller vet at jubilanten også gjorde det! 

IMG_1085

IMG_1091

IMG_1155
Hilda og meg på fototur ♥

IMG_1175
Endre♥

IMG_1239
Molly♥

IMG_1253

IMG_1255

IMG_1272

På søndag var jeg en tur på Fyrøya, på åpning. Bilder og film fra den turen kommer senere. Etter Fyrøya reiste jeg og Endre til Bergen igjen. det tok en EVIGHET. Det var en utrolig lang bilkø til ferja... Men vi kom oss heldigvis frem tilslutt.  Det har vert en travel, men en kjekk helg. Denne uken har jeg ferie, så den skal nytes her i Bergen, sammen med Jenny! Vi må bare nyte tiden vi har sammen så lenge som vi kan, for vi vet ikke hvor noen av oss ender opp til høsten.. Mest sannsynlig på hver vår skole, og på hver vår side av landet. 

Ikveld skal vi ha spa kveld og kose oss med is♥

Hva kjekt har du gjort i helgen?
Hva synes du om bildene? 
Har du fått ferie? 

 

Marie Oma 

 

 

 

MIN NYE FAVORITT PARFYME!

Heisann og god morgen! For litt siden kjøpte jeg meg en ny parfyme. Den er så utrolig god, du har kanskje kjent duften av den selv?Parfymen heter Escada fiesta carioca og det er absolutt blitt min nye favoritt! 

IMG_0893

IMG_0896

IMG_0901

Jeg klarer ikke helt beskrive duften, men man får en skikkelig sommerslig følelse av den. Jeg er superfornøyd med innkjøpet! 

Har du testet duften av Escada fiesta carioca før? isåfall, hva synes du?
Hvilken duft er din favoritt? 

 

Marie Oma 

 

 

 

 

 

TRAVEL HELG

Hei og god morgen! Det er fredag og helg, jippii! Denne dagen blir travel, eller egentlig hele helgen, det er mye som skal gjøres. Først og fremst må jeg få rydda rommet mitt, for Endre kommer endelig på besøk! Ikke vet jeg når han kommer, for her er ikke han så flink med å gi beskjed, plutselig så står han på døra liksom.. Jeg har også en lege time senere idag, så jeg skal prøve å få rydda rommet før den tid. Jeg må bare sørge for å ikke trykke på play knappen på den nye sesongen av  orange is the new black på netflix. . . åååå, som det frister å se, men jeg har rett og slett ikke tid. 

 

IMG_0933

Farmor skal feire 70års dagen sin i morgen, så da skal jeg bli med å hjelpe til med å stelle det i stand. Jeg skal bla.annet lage en stor porsjon med panna cotta! Partytelt skal opp, stoler og bord + masse pynt! Jeg gleder meg skikkelig til å feire Farmor, det blir en kjekk dag! Senere idag får vi besøk av Søskenbarnet mitt og kjæresten, gleder meg til å hilse på han! 

IMG_0936

I går ettermiddag/kveld var jeg litt med Hanne. Vi drømte oss bort til skolestart igjen. Vi er begge veldig motivert til å starte studiene, og gleder oss veldig til å flytte. Jeg vet jo enda ikke om jeg kommer inn og hvor jeg kommer inn. Selv synes jeg at vi får vite det ALT FOR SENT. Vi får vell svar rundt den 20.Juli, og skolestart er 15 august. Det er knapt med tid til å finne leilighet osv. . . Men men, sånn er det bare. Jeg gleder meg hvertfall veldig og er ekstremt spent på hvor jeg kommer inn. 

IMG_0939

IMG_0943

IMG_0947

Vi var også innom butikken for å kjøpe inn litt godt å tygge på. Dette var første gang vi smakte på ProPud, må si den falt i smak! 

IMG_0952

IMG_0948

Vell, nå får jeg komme i gang med dagens gjøremål. Så snekkes vi senere idag! 

Har du noen kjekke planer for helgen? 
 

Marie Oma 

 

 

 

Les mer i arkivet » August 2017 » Juli 2017 » Juni 2017


Hei! Mitt navn er Marie Oma, jeg er født i 95 og er en foto interessert jente som bur og er oppvokst på Stord!

For kontakt:
moex@hotmail.no

gratisdesign av Tonjemthits