H A U G E S U N D

 • 30.05.2016 - 21:35

Heisann og god kveld! Mandag, og ny uke - igjen. Huff, ukene og dagene går så utrolig fort. Til tider liker jeg det, andre ganger vil jeg helst at det skal gå litt saktere. Men men, tiden går fort når man har det gøy. Er det ikke det de sier? 

I helgen var var jeg, Hanne, Susanne, Mamma og Pappa en snartur til Haugesund. Planen var først at bare jeg, mamma og pappa skulle reise for å pakke resten av flyttelasset mitt, men så utviklet det seg til en tur på byn i samme slengen! Ikke sammen med foreldrene mine da - de for hjem igjen etter ett par runder på bruktbutikker og skattejakt. Jeg, Hanne og Susanne derimot ble igjen til søndagen, og hadde det knall kjekt på fest! 

 

IMG_9032

IMG_9036

 

Det ble ikke så mange bilder som ble tatt, enn det jeg selv hadde håpt på - men sånn er det vell alltid. Har det så kjekt at man glemmer det litt ut.. haha! Vell, håper det ikke blir så alt for lenge til neste gang jeg / vi tar turen igjen. For Haugesund, det er en fin plass det! 

 

Hadde du en bra helg?
Marie Oma

 

 

OPPSKRIFT PÅ BANANIS

 • 30.05.2016 - 15:14

Heisann! 

Idag tenkte jeg å dele en "oppskrift" med dere. Jeg ble selv inspirert fra en video jeg så på søstrenegrene sine sider (?).. og ville absolutt prøve dette her selv.

Det du trenger er : 
Banan
Ispinner 
Kokesjokolade 
Kakestrø 


 

IMG_8333

IMG_8334

Først skreller du bananen og deler den opp i to halvdeler. Så stapper du inn en ispinne, og legger dette på et fat med bakepapir på. 

 

IMG_8340

Smelt kokesjokoladen. 

 

IMG_8339

Fordel den smelta sjokoladen på bananene og dryss kakestrø på toppen. 

 

IMG_8341

 

IMG_8342

Legg de fint inn i frysen, og ha dem der i minst 3 timer. 

IMG_8347

Når tiden er gått - bon appetit. Selv synes jeg dette var kjempegodt, men ett tips er å la den "tines" litt , før du begynner å spise på den. Dette passer jo helt perfekt på varme sommerdager! 

Har du prøvd dette før? 
Kommer du til å prøve?

 

Marie Oma

 

 

EPISODE 3 - GARASJEN (Sunnhordland tv)

 • 26.05.2016 - 16:41
Heisann og god dag! For ett par uker siden, nemnte jeg at vi hadde besøk av Sunnhordland tv i garasjen, for å filme til den nye serien de holder på å lage. Idag kom 3 episode ut. Hvor dere kan se pappan min!! Her kan du se episoden:


Hva synes du?

Marie Oma
 
 

OPPSKRIFT PÅ ENERGIBAR

 • 25.05.2016 - 21:08

Heisann og god kveld! Dagen i dag har vert helt fantastisk. Jeg starten den med en god tur, sammen med Hanne. Vi gikk en runde i Landåsen, så på eventyrskogen og bare vandret rundt i sentrum etter det. Vi så også litt på Stord Ung.Skole, de holder på å rive den ned. Så der sto vi å pekte på skolen, og mimret litt tilbake til den tiden vi gikk der. 

Til jul fikk jeg ett gavekort på G-SPORT, fra tanten, onkelen min og søskenbarna mine fra Bergen. Så jeg og Hanne var en tur innom der, for å se om de hadde noe kjekt som jeg kan bruke til hjemmetrening, og det hadde de! Det ble en kettlebells på meg. En på 8kg! Gleder meg til å sette igang. Nå har jeg ingen unnskyldninger, så nå skal jeg jobbe meg opp mot sommer kroppen 2020!!!  

IMG_2381

IMG_2373

Senere, litt mot kvelden - fikk jeg skikkelig lyst å lage energibarer, som jeg kan ha med meg på jobb, og som litt ettertrenings snacks! Jeg har delt oppskriften med dere før, og den kan dere finne HEEEEEER !

Har du hatt en bra dag?
Har du prøvd deg på denne oppskriften før?
Har du noen gode øvelser du vil anbefale, som kan gjøres med kettlebellsen? 

 

 

Marie Oma

 

 

 

DIY - BLOMSTERPOTTE

 • 24.05.2016 - 21:03

Heisann! Nå har vi vert så heldige å fått noen fine sommerdager her på Stord. Jippi!! Så idag var jeg og Mamma på plantasjen for å handle inn litt blomster å ha i hagen. Spreke og fargerike!! Og så kreative som vi er, lagde vi noen spreke og fine blomsterpotter for å ha (noen) av blomstene i. 

Du trenger 
Hermetikk boks
Saks
Hammer & spiker
Blomster 
Lecakuler 
Mold / Jord  
Tape 


IMG_8305

IMG_8307

IMG_8310

Det første du gjør er å banke hull i bunnen på hermetikkboksen. Noe lunde sånn som dette :

IMG_8318

Deretter finne du de tapene du vil bruke, og taper de fint rundt hermetikkboksen, slik som jeg har gjort her.:
 

IMG_8316

Når det er gjort tar du noen lecakuler i bunnen. 

IMG_8322

Litt mold, også blomsten!!! 

IMG_8331

IMG_8326

IMG_8330

 

Hva synes du?

Marie Oma

 

 

 

FOTO - SLOTTERØY

 • 23.05.2016 - 19:10

Heisann! Igår ettermiddag kom vi hjem fra familieturen til Slotterøy, hvor nesten hele gjengen var samla. Vi manglet bare lillesøsteren min, og eldste søskenbarnet mitt, så det var utrolig kjekt å få samlet gjengen igjen, og ikke minst at såpass mange kunne bli med. Jeg storkoste meg gjennom hele oppholdet. Mange bilder har jeg tatt, og mange minutters filming! 

 

slotterøy_marie_oma_IMG_8220
Utsikt ut mot havet. Så langt borti enden der finner vi England. 

slotterøy_marie_oma_IMG_8189

slotterøy_marie_oma_IMG_8158

slotterøy_marie_oma_IMG_8145

slotterøy_marie_oma_IMG_8136

slotterøy_marie_oma_IMG_8133
Her er selve fyrlykta. Utrolig artig å se! Spesielt om kvelden.

slotterøy_marie_oma_IMG_8119

slotterøy_marie_oma_IMG_8125

Håper vi får til flere turer utover der. Var sååå fint og koselig! På vei hjem igjen fra Slotterøy, tok vi en snartur innom tomten til Tante og Onkel, hvor de skal bygge, og guu der var det nydelig! 

Hva synes du om bildene?

Marie Oma 

 

 

 

Bidrag til Mai utfordring

 • 21.05.2016 - 11:32

Heisann! Project Life Norge, har satte i gang en ny måneds utfordring. Hvor vi kunne bli inspirert av 17.Mai kaka til Linda. Jeg ble inspirert av selve kaka, at det var en 17.Mai kake, så jeg valgte å bidra med dette, hvor jeg har scrappa årets 17.Mai feiring. 

 

IMG_8064

IMG_8065

IMG_8066

IMG_8067

IMG_8068

Her er link til innlegget : http://projectlifeinorge.blogspot.no/2016/05/mai.html

Som dere kan se på det siste bilde, har jeg pyntet med litt av bordpynten jeg lagde, i denne "lommen". Hehe, synes den passet fint inn der. Selv ble jeg veldig fornøyd med denne siden! 
 

 

Hva synes du om mitt bidrag?
Scrapper du? 


Marie Oma

 

 

 

 

A cup of strawberry smoothie

 • 21.05.2016 - 00:48

Heisann og goood kveld! Eller .. klokken er jo langt over kveld nå, er jo natt nå, nærmer seg halv ett her jeg sitter. Vell, nå er hvertfall alt ferdig pakka til i morgen. Hvor vi drar på reis til Slotterøy. Ååå som jeg gleder meg!!! Skal låve dere å ta masse fine bilder. Kanskje jeg steller i stand med en liten videoblogg også? Har litt lyst å begynne med det igjen.. Vell vi får se.

Idag har jeg fått vert litt med Susanne, og gu så fort tiden har gått! Vi var en tur nedom Leirvik, for å se litt på senteret. Etterpå gikk vi opp til meg, snakka, spiste litt, og snakka enda mer.. og ja, bare slappet av! Litt senere tok vi oss en liten kjøretur sammen med Kamilla, og lagde oss smoothie. 

 

IMG_8101

IMG_8102

1/2 kopp banan(eller en hel banan), 1/2 kopp jordbær, og nesten en full kopp eplejuice! = mmmmmm en good og frisk smoothie<3

Huff, vell jeg får legge meg. Jeg har noen lange og kjekke dager i vente! Good natt, mine kjære lesere! Håper dere får en super fin helg!!!

Hva har du gjort idag?
Har du hatt en fin dag?
Noen kjekke planer for helgen?

 

Marie Oma

 

 

 

 

F R I D A Y

 • 20.05.2016 - 16:30

Haalllooo!! Endelig fredag og helg. Denne helgen har jeg sett lengre frem til, for i morgen reiser jeg nemlig til Bømleluluuu (eller Bømlo som det egentlig heter). Hvor vi skal overnatte ved et fyr. Årh, jeg gleder meg sånn! Tenk på alle de fine motivene som er der!! Wee. Men, først må vi gå gjennom denne fine dagen her. Idag skal jeg vær med Susanne. Hun er endelig ferdig med den første(?) eksamenen og kan endelig sosialisere seg litt, før hun må begynne å lese på den andre..osv. Haha , huff! Senere ikveld er jeg nødt til å pakke til morgendagen! - - - Jeg er litt sent ute nå, skal møte Susanne på Leirvik, må en tur innom senteret for å kjøpe noe nødvendigheter! 

 

IMG_4320

Hva gjør du idag?? 
Har du noen kjekke planer for helgen?

 

Marie Oma

 

 

 

10 TING DERE KANSKJE IKKE VISSTE OM MEG

 • 19.05.2016 - 22:12

Siden jeg nå har fått mange nye lesere, tenkte jeg det hadde vert artig å ha et sånt innlegg som dette. Hvor dere kan bli litt bedre kjent med meg. 

♥ Jeg har blogget i maaaange år. Men denne bloggen har jeg hatt i snart 7 år, og hadde mange blogger før moex. Her er noen GAMLE bilder jeg fant i bloggarkivet mitt.. hahaha, off, jeg må bare le! ....

♥ Jeg har alltid vert glad i å ta bilder. Begynte først å ta mange bilder med kompakt kamera til mamma og pappa, før jeg selv kjøpte mitt eget (som jeg klarte å ødelegge en gang vi lekte gjemsel...) haha.. Så kom tiden hvor mamma og pappa kjøpte inn speilrefleks kamera. Jeg lånte deres flere ganger, frem til jeg endelig fikk kjøpt meg mitt eget for litt av konfirmasjonspengene mine! Det kamera bruker jeg den dag idag, og har så og si tatt bilder hver eneste dag med det. Kan trygt si det er godt brukt, med tanke på at jeg kjøpte det i 2010. Men det er like helt, og er enda i god stand. Nå sparer jeg opp til ett nytt ett da, som er fullformat! 


(gammelt arkivbilde) 

♥ Jeg har kronisk hikke. Jeg hikker hver eneste dag! Av og til legger jeg ikke merke til at jeg hikker en gang, for jeg er blitt så vane med det. Da jeg hikket på mitt "verste", så oppsøkte vi hjelp. Hvor vi bla. tok CT av hode, og røntgen av lungene (?), men de fant ingenting, heldigvis. Jeg hikker ikke så ofte som jeg gjorde før. Haha, synes det er så flaut.. Spesielt når jeg er på vors, og der første jeg gjør er å hikke.. Folk ser på meg og bare " oi.. full allerede?? " .. Haha - heldigvis er de nermeste blitt vane med det nå da! (og da jeg var russ, for 2 år siden, ble russenamnet mitt Miss hikkup).

 

♥ Jeg og kjæresten min har vert sammen i over 3 år. Han er min bestevenn, min kjæreste, min ... alt! Finner ikke ord! Jeg kan hvertfall trygt si at vi har forandret oss mye på desse tre årene. Vi har altså bare vert i et avstandsforhold, så jeg ser virkelig frem til vi skal flytte sammen i høst.  

 

♥ Jeg er venstrehent. Folk blir like fascinert når de legger merke til at jeg er venstrehendt. Folk pleier også som regel å si " Shit, du skriver fint til å være keivhendt.." og jeg vurderer hver gang å svare : "Takk, og du skriver fint til å være høgrehendt".... 

♥ Jeg liker bedre å sitte hjemme å se på en bra film, og spise god mat sammen med venner/familien/kjæresten, enn å gå ut å feste i helgene. 

♥ Jeg er en veldig tålmodig person. Men når det kommer til tregt internett, pc og mobil, så er jeg ikke sååå tålmodig lengre. 

♥ Jeg har aldri klart å holde på nyttårsfortsettene mine, bortsett fra den jeg har i år. Det er å slutte å drikke brus!! WOHOOO. ( men jeg har lov til å bruke det som blande vann når jeg er ute å drikker da...) Er faktisk veldig stolt over meg selv som har klart meg uten så lenge!  

♥ Da jeg var mindre, var drømmeyrket mitt politi! (Bildet under er av meg i 8klasse(?) hvor vi skulle spille inn en skrekkfilm på ung.skolen..haha!) 

♥ Jeg prøver å ringe til Endre hver eneste dag, i håp om at noen i andre enden skal si Hallo, men det er som oftest " mobilabenomenten har slått av telefonen eller er ikke tilgjengelig i dette øyeblikket..." som svarer. Haha, vell sånn er det når han er på båt uten dekning. Så jeg setter hvertfall utrolig stor pris på de få minuttene vi får snakke sammen når vi først får snakke! 

 

 

Vell, det var 10 ting som dere kaaanskje ikke visste om meg. Eller var det noe du visste? 
Har vi noe til felles kanskje? 

 

Marie Oma 

 

 

 

 

Relaxing day

 • 18.05.2016 - 22:30

Heisann og god kveld! 

Dette må være en av de mest avslappende dagene jeg har hatt på lenge. Det tok en evighet for meg før jeg klarte å stå opp. Var våken i flere timer, og bare klikket meg rundt på macen, før jeg klarte å stå opp for å finne meg litt frokost. Trøtt har jeg også vert idag. Vet ikke hvor mange ganger jeg har klart å duppe av i løpet av dagen - haha. Litt utpå kvelden gikk jeg ned i kjelleren, på hobbyrommet til mamma, satte meg ned med henne for å scrappe litt i albumet mitt. 

 

IMG_8076

IMG_8075

Jeg skal delta i Mai utfordringen til Project Life Norge, så det kommer noen bilder av resultatet senere, om dere vil se! 

Med en gang jeg setter meg ned for å scrappe, går timene i fra meg med en gang, men det er bare herlig. Jeg sitter godt til rette og tenker ikke på noe annet en hva som kan passe fint inn her ++. . . Er skikkelig avslappende og det liker jeg! 

Resten av kvelden skal jeg bare bruke på å se paradise hotell & skam. Skal poppe meg en pose med popcorn og strø over med det gode popcornkrydderet jeg har! Ble litt mye popping i den setningen der, men man får aldri nok av poppcorn eller hva? 

Hva har du gjort idag?
Er du glad i scrapping? 
Følger du med på skam eller paradise hotell? 

Marie Oma

HIPP HIPP HURRA!

 • 18.05.2016 - 11:29

Heisann og god morgen! For en nydelig dag det var igår. Dagen gikk i ett fra morgen til kveld. Jeg sto opp i 8 tiden, spiste en god frokost som svigers hadde lagd,  stelte meg - og måtte bare kjøre videre til Sunde, for å nå båten hjem igjen til Stord. 

Da jeg kom hjem, måtte jeg bare hive meg i gang på kjøkkenet, skjære opp frukt, dekke ferdig på bordet, og gjøre alt klart til mine gjester sku komme. Bunaden måtte jeg ta på meg helt selv, mamma var på jobb og kunne derfor ikke hjelpe til, men det gikk helt fint! Resultatet ble bra. 
Gjestene kom i 13 tida, mye skulle stekes i omnen, så det tok litt tid før vi fikk spist, men i mellomtiden gikk vi ut i hagen for å ta noen nydelige 17. Mai bilder! For en herlig gjeng! 

r_marie_oma_oma_oma_IMG_7870-2 
Simen, Erik, Kristoffer, Hanne, Marie D, Birgitte, Hilde, Marie O, Kamilla 

r_marie_oma_IMG_7891

r_marie_oma_IMG_7948

Vi hadde alle sammen med litt forskjellig, så gode og mette ble vi! Jeg prøvde meg på daimiskake for første gang,og jeg kan bare si at det blir hvertfall ikke siste gang! 

r_marie_oma_IMG_7963

r_marie_oma_IMG_7970

Etter den gode maten, gikk vi ned til Leirvik sentrum, for å se på borgertoget. Lillesøsteren min er russ i år - så jeg var spent på hva sprell de fant på i år. Det var mye liv og glede i sentrum, og ikke minst mange utrolig flotte mennesker å se! 

r_marie_oma_IMG_7976

r_marie_oma_IMG_8011

r_marie_oma_IMG_8015

 

Da toget var ferdig, gikk vi opp igjen til meg for å hente div. ting. Jeg fikk ta av meg bunaden, rydda etter selskapet, og for videre til Dalen - hvor vi avslutta dagen med kubbespill! 
 

Hvordan var din 17. Mai feiring? 
Hva synes du om bildene? 

 

Marie Oma

DIY - 17.MAI PYNT

 • 15.05.2016 - 18:39

HIPP HIPP HURRAAA!! 

Nå nærmer den store dagen seg, og jeg har invitert noen venner over på litt mat, kake og en fin feiring. Jeg ser veldig frem til denne dagen, og har gjort mye klart allerede. Jeg og min mor satt nede på hobbyrommet i flere timer i går, og koste oss med å lage 17.Mai pynt, til å dekorere bordet med. Vi lagde små, enkle ting. Under kan du se hvordan vi gjorde det. 

 

IMG_7842

17.MAI BLOMST 

 

Det du trenger er 3 puncher. i 3 forskjellige størrelser. 

IMG_7795

Punch ut i fargene rødt, hvitt og blått. 

IMG_7810

IMG_7819

Lim de sammen i rett rekkefølge, og fest gjerne en fin diamant eller noe lignende fremst. 

IMG_7823

IMG_7825

 

13235910_10208255250573197_459954726_n

17.MAI BORDKORT 

Uten navn-1

Først trenger du et firkanta papir. og følge denne malen her:
Jeg valgte å feste dette på en klype, for og så feste det på glasset til gjestene. 

 

IMG_7836

Jeg lagde noen ekstra, for å pynte med.

 

IMG_7840

 

 


IMG_7846

 

Hva synes du om pynten? 

Marie Oma 

FØLELSEN AV SOMMER

 • 15.05.2016 - 12:35

Heisann og goood morgen! For et nydelig vær det er ute idag, men det har det  vert hele denne uken. Litt kaldere nå mot slutten, men det har hvertfall vert sol og opplett. Følelsen av sommer har jeg virkelig kjent på denne uken. 

IMG_7741

IMG_7742

IMG_7746

IMG_7747

Jeg har vert mye ute i solen og kost meg. Her en dag dro jeg, Susanne og Kamilla ned på stranda i Hystadmarkjo for å sole oss, og bare ta det med ro. 

IMG_7755

IMG_7753

Vi var uti for å kjenne på temperaturen (med tåa) , og ja - det var enda iskaldt. 

IMG_7756

IMG_7760

Jeg har også vert litt på jobb noen dager, på ferjekaien - så jeg er utrolig takknemlig for at det har vert opplett! Er mindre kjekt når det regner..SÅ JEG HAR VERT HELDIG! Skal på jobb igjen i morgen, og jeg ser på værmeldingene at det er meldt fint, heldigvis. 

Har du vert mye ute i solen denne uken? 

Marie Oma

 

 

 

 

SUNNHORDLAND(tv) PÅ BESØK

 • 14.05.2016 - 22:17

Hallo - Hallo!  For en liten stund siden la Sunnhordland avis (lokalavisa vår) ut en slags søknad på nettsiden deres, der de bla. skrev : "- No treng me tips om kule folk med stilige ting i garasjen. Det kan vera alt frå bilar til mykje skrot, fortel Knutsen."
Jeg tenkte på Pappan min med en gang! Det første jeg gjorde var å tagge han i innlegget. Plutselig fikk jeg spørsmål av Knutsen, om hvorfor de skulle besøke garasjen til Far min. Jeg skrev en lang tekst om hvorfor, og dette får dere se på Sunnhordland TV om 2 uker! For på Torsdag som var, kom de for å filme til den nye serien "Garasjen" her hos Pappa.  Dette blir da 3 episode i serien. De har allerede lagt ut episode 1, som dere får se litt lenge nede i innlegget.

 

 

IMG_7780

IMG_7781

IMG_7782

 

Selv synes jeg dette var veldig kjekt å bli med på, så jeg gleder meg til episoden der Pappa er med, kommer ut. Her kan dere se episode 1:
 

 

 

GRILLKOS I KVINNHERAD

 • 12.05.2016 - 10:10

For et vær, for en gjeng og ikke minst for en maaat!! Åh, herlig. Forrige lørdag var vi en liten gjeng som grillet hos Andreas, DET var stemning det! Koste oss fra morgen til kveld, rett og slett. For før vi grillet tok vi oss en tur til Husnes, for å handle inn det nødvendige til kvelden, også måtte vi jo spise litt lunch på Peppes pizza. Der slo vi til med pizza buffe. Vi spiste virkelig luksus hele denne dagen her..

IMG_7724

Vi brukte egentlig veldig lang tid på å handle det vi skulle, haha - men vi kom nå på plass til slutt. Det var mye som måtte gjøres. Salaten måtte lages, det samme måtte den perfekte hjemmelagde potetsalaten. Men så flink som Andreas er, så gikk dette unna fort. Grillen ble fyrt i, og gutta boys sto for det. Jeg var den heldige som satt i godstolen å bare såg på. Vell, jeg fikk arbeidet på slutten, snille meg tok på meg ansvaret for oppvask! 

IMG_7714


Etter grillingen hadde vi et lite vors,med kjekke folk, og good stemning.  Jeg skulle på jobb dagen etter, så jeg tok det rolig - og det er jeg glad for, for dagen etter , det var da sommervarmen kom! Jeg ble nokså brent for å si det sånn. Travelt var det også, men kjekt! 

Jeg håper på flere sånne fine dager i sommer! 

Har du hatt noen fine dager, med følelsen av sommer?
Marie Oma

 

 

 

04:01

 • 10.05.2016 - 07:47

Heisann og god morgen! Idag sto jeg og Endre opp før sola hadde stått opp. Alarmen ringte 04:01, og da var det bare til å våkne til og stå opp. Trøtte begge to, men vi la oss ganske så tidlig i går, for å kunne klare dette.

Vi måtte stå opp såpass tidlig for å rekke den første båten til Flesland. Endre reiser ut på kystvakten igjen, og blir borte i 6 uker denne gangen. Aaaalt for lenge, synes jeg. Hehe,neida - det går no fint. Han kommer ihvertfall hjem på bursdagen min, så jeg er stor fornøyd!

IMG_7736

Jeg var hjemme igjen litt over 6 idag, snille Pappa kom å hentet meg på kaien. Så nå gjelder det bare å ikke sovne igjen... Solen er nå komt på sin plass, og jeg får vell spise frokosten min ute på terrassen idag! 

Har du noen kjekke planer for dagen idag? 
Marie Oma

 

 

 

ENKEL & GOD BOLLEOPPSKRIFT

 • 06.05.2016 - 00:36

Heisann! Tidligere idag ble jeg skikkelig rastløs og ville spise noe godt - så da satte jeg i gang med baking av boller. Så jeg fikk ta to fluer i en smekk. Jeg og Endre fikk også kompisene til Endre på besøk utpå kvelden, så de fikk servert nystekte boller, som falt i smak av alle sammen. Oppskriften må jeg jo såklart dele med dere - den er enkel og lett å lage. Du trenger verken melk eller egg i denne oppskriften (det er jo to typiske ingredienser man mangler i hjemmet ... ) Vell , under finner du oppskrift! Du trenger:
3 dl vann
50 g gjær
75 g smør
50 g sukker (som er nesten 1dl) 
1/2 ts salt
1 ts kardemomme (er valgfritt)
ca 9 dl hvetemel

Rør gjæren ut i lunkent vann (hvis du bruker tørrgjær skal den blandes i melet, men fersk gjær gir luftigere boller), tilsett smeltet smør, sukker, salt, kardemomme og mel. Elt godt og lenge til du har en smidig deig. La deigen heve ca 50 minutter (til dobbel størrelse).Bak ut bollene og la de etterheve ca 40 minutter.Pensle bollene med egg og stek på 225 grader i 13 minutter. Putt gjerne rosiner i bollene, eller legg en rute kokesjokolade i midten av bollen . Eller det jeg pleier å gjøre, å ta sukker & kanel + vaniljekrem! Denne oppskriften gir 16 store boller (jeg liker store boller), eller flere små.

Hvilke bolletype er din favoritt? .. Min må være kanelsnurrer med vaniljekrem(!!!!)
Kommer du til å prøve deg på denne oppskriften? 

 

Marie Oma

 

Oppskriften fant jeg på https://hildepilde.wordpress.com

SUNSET IN KVINNHERAD

 • 05.05.2016 - 18:24

marie_oma_IMG_7693

Se så fin solnedgang det var her i går kveld. Håper det blir en like fin en ikveld, så skal jeg prøve å dra ut litt tidligere for å knipse noen bilder. Dette her var bare noen minutter/sekunder før den forsvant igjen. 

Var du vitne til en fin solnedgang i går?

MarieOma

K V I N N H E R A D

 • 04.05.2016 - 12:26

IMG_4355

Heisann og god morgen! Som jeg nemnte i går, så har jeg kommet meg frem til mitt andre hjem, altså Kvinnherad.Reiste i går kveld, etter jeg var i bursdagsselskap ho min tante. Da jeg kom frem hadde Svigermor laget klart moussaka (<3) ahh, livretten!!! 

marieomaIMG_4408

Idag sto jeg opp klokken 7, for å kjøre Endre til jobb. Var tilbake igjen her i åtte tiden, og gikk rett å la meg igjen. Jeg skal ikke på jobb før kl 15 , så jeg tok meg tid til litt mer søvn, og det var godt. Som mange av dere vet, så jobber jeg ute på ferjekaien, noe som jeg stor trives med! Heldigvis er det opplett,sol og fint vær idag. Er så mye kjekkere å jobbe da, i forhold til nedbør og drittvær. 

Vell jeg får stå opp, og gjøre meg klar! Håper du får en super fin dag idag! 

Hva gjør du idag?
Marie Oma

Good day

 • 03.05.2016 - 14:16

bwIMG_6435

Heisann! Idag reiser jeg til mitt andre hjem, altså til Kvinnherad, for å besøke kjæresten og svigers! ... og jobbe da. Skal allerede på jobb i morgen, heldigvis er det meldt fint og opplett vær. Tonje kommer også hjem i uken, wee!! Ser frem til en bra uke, og en fin helg! 

Bloggen er også under oppussing, igjen - så beklager om det er litt rotete! 

Hva skal du denne uken? 
 

Marie Oma

Ukens øyeblikk

 • 02.05.2016 - 19:17

Heisann og goood kveld! 

Forrige uke gikk over på ett øyeblikk. Føler jeg har fått gjort veldig mye i denne uken som nett var. Jeg var bla. i Bergen, for å besøke noen fra FHS. Fikk til og med besøkt folkehøgskolen (noe som virkelig var på tide.. alle minnene bare stormet mot meg.. årh,,FHS året er virkelig et stort savn!) Jeg var også med for å spille en statist rolle i en ny TVserie som skal komme på tv3 til høsten! Utrolig artig å bli med på det! 

IMG_7498

IMG_7526

IMG_7536

 

På fredag reiste jeg hjem til Stord igjen, etter en fin uke i Bergen. Hvor jeg ENDELIG fikk se kjæresten min igjen, etter 4 og en halv uke(!!!!) Uten nesten noe kontakt, så DET var på tide, og utrolig godt å se han igjen. Vi reiste til Haugesund på lørdag, hvor vi samlet en liten gjeng fra Stord, og dro videre ut for å sjekke utelivet, natt til første mai. Utrolig kjekt!! Søndagen ble brukt til rydding, vasking, og pakking! Og hjemreise til Stord igjen. Det har hvertfall vert en utrolig en kjekk uke!! 

Idag har jeg og Endre bare slappet av og sett på serien The 100. Vi er blitt helt hekta! .. Han er nå reist hjem igjen til Kvinnherad, for han skal på jobb i morgen, jeg har fremdeles litt som må gjøres her hjemme, så jeg reiser til Kvinnherad i morgen! Gleder meg!! 

 

Har du hatt en fin helg, og en fin uke?? 


Marie Oma 

Marie Oma

MARIE OMA - 22 - FOTO - STORD

Kontakt meg

moex@hotmail.no

Følg meg

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits