Laseroperasjon

 • 30.06.2016 - 00:03

Heisann og god kveld! Tidlig i dag kjørte jeg og Endre avgårde til Åsane, hvor Endre skulle ta laseroperasjon. Jeg kan si dere en ting. Endre er aldri nervøs. Jeg sporte han i går kveld, før vi la oss : "Er du spent på morgen dagen? Gruer du deg?" Svaret jeg fikk tilbake var " Marie.. jeg tror du gruer deg mye mer enn det jeg selv gjør, og nei, jeg er ikke nervøs.." Dagen kom og Endre var klar for å legge fra seg både briller og linser. 

 

IMG_9651


 

Da vi kom frem til Åsane, var det enda en stund til timen var, så vi gikk en tur innom Åsane Storsenter. Bare for å la tiden gå. Drakk en frappe, og gikk tilbake igjen. Godt å være tilstede i god tid, i stedet for å stresse i siste liten. Da vi kom satte vi oss inn på venterommet, så ble han henvist til øyelegen, for å ta en kontroll. 

Mens vi ventet ble det en liten photoshoot med Snapchat. hahah, ler meg ihjel av det første bilde her!  

Tiden var inne, alt på kontrollen gikk fint. Så nå kunne han opereres. Først fikk han en beroligende tablett, og noen doser med øyedråper, noen papir måtte også signeres. Alt var klart, Endre enda klarere og jeg mer nervøs. Jeg hadde jo vert innom å googlet dette her, for å lese litt mer hva han egentlig skulle gjennomgå. Først skjærte de av hornhinnen for å deretter skjære med laser. Sette på plass hornhinnen igjen, og legge over en linse. Alt i alt tok dette rundt om 1 min. På selve operasjonen. Det er helt utrolig. Det er nok det dyreste minuttet Endre har hatt.. For dyrt ble det. Men absolutt verdt det om han slepper briller og linser i hverdagen! 

Jeg hadde egentlig sett for meg at han skulle komme ut med lappe på begge øynene, men neida - guten kom gående mot meg, og kunne se med en gang! Eneste øynene måtte hvile i rundt 3 timer, men det er da ingenting. Under er ett bilde fra bare noen minutter etter operasjonen. 

 

IMG_9670

 

I morgen reiser vi tilbake igjen, på en ny kontroll og for å fjerne linsene. Håper alt står like bra til imorgen. og ja... en ting til - Endre var helt i slaget idag. Han brøt ut med maaange "jeg kan ikke se, det er det som er problemet" vitser, og " jaa, vi får se" .... hahah Litt humor er viktig - og det har denne godgutten her mye av! 

Har du tatt laseroperasjon før, eller vurdert å tatt det? 

Marie Oma 

 

Jakten på et sted å bo

 • 26.06.2016 - 00:16

Heisann og god kveld! Har du hatt en fin dag? - Det har jeg, den har gått i ett, men har vert fin! 

Idag tidlig reiste jeg og kjæresten min til Bergen, for å dra på 3 visninger. Vi begge to skal studere i Bergen til høsten, så vi er på jakt etter et sted å bo. Dette blir første gang vi flytter sammen, jeg gleder meg og er utrolig spent. Den ene vi skulle på visning på møtte ikke opp en gang, noe vi egentlig ble nokså skuffet over. Har liksom reist helt til Bergen for å dra på visning. Men men, sånt skjer. Heldigvis møtte de to andre opp. Vi fikk et veldig bra inntrykk av den ene, og vi er egentlig enige begge to at det er denne vi vil ha. Følte oss hjemme i det vi kom inn døra. 

 

IMG_9651

IMG_9657

 

Etter visningene dro vi tilbake til byn, spiste litt, så litt rundt om på butikker og reiste hjemover igjen. Jeg skal tross alt på jobb igjen imorgen, så vi kunne ikke bli så alt for lenge. Krysser fingrene på opplett og fint vær i morgen!!! 

Har du hatt en fin dag? 

Marie Oma 

SURPRISE

 • 25.06.2016 - 15:35

Heisann og god morgen! 

Som dere kanskje leste i forrige innlegg, så feiret jeg og Mamma bursdagen vår ilag, sammen med resten av familien. Den feiret vi ute i hagen, og fyrte i grillen. Var kjempe koselig! Tidligere den dagen sa mamma skuffet til meg, at mormor og onkel ikke kommer. (Er kjempe lenge siden de har vert på besøk) men, det mamma ikke visste , var at jeg allerede har vert i kontakt med mormor, og visste at hun skulle ta turen over, for å feire dagen vår! Heldigvis klarte jeg å holde meg. Haha. 
 

Unnskyldningen min for å komme meg bort fra huset var at jeg måtte innom polet før helgen, og Kristine måtte bli med (søsteren min), men turen gikk ikke der til for å si det sånn, turen ble til ferje kaien for å hente Mormor! haha, vi var sååå spente og gira på å se reaksjonen til mamma!

 

IMG_9639

 Da vi kom til innkjørselen til huset, så ser jeg mamma sitter på terrasen. Jeg roper opp til hun og sier " Mammaa, mamma , se hvem vi møtte på polet!" Mamma svarer rørende tilbake "Tuller du????" og sprang ut til oss. Ikke hadde hun tid til å ta på seg sko.. haha! Hun ble rørt til tårer. Det var så kjekt å se! 
Dårlig kvalitet på bilde, i og med at det er screenshot av en video jeg filma. 

Utrolig kjekt at mormor kunne komme å feire bursdagen vår! Kjempe kjekt å se henne igjen. 

Har du vert med å overrasket noen på den måten før? 
 

Marie Oma 
 

Birthday girl

 • 24.06.2016 - 23:32

Onsdag 22.Juni var det min tur til å bli 21 år. Årene går så utrolig fort. Det er nå jeg skjønner hva mamma og de alltid har sagt. At årene går bare fortere og fortere jo eldre man blir. Huff. Føler selv det bare er noen uker siden jeg ble 20.
Vell... Det var en kjempe fin dag! Jeg har lenge ønsket meg en fitbit treningsklokke. Men mamma og Hanne (venninna mi) prøvde å lure meg, eller - prøvde  og prøvde - de klarte å lure meg. Hanne jobber på expert, så jeg sa til mamma at hun kan kjøpe det der oppe. For Hanne hadde sagt at det selger de der. Mamma kom til meg en dag å sa at det var utsolgt. Dette fortalte jeg videre til Hanne, men det kunne ikke hun svare på, for hun hadde ikke vert på jobb. Senere på kvelden fikk jeg bilde melding på facebook, fra Hanne, av veggen hvor klokkene egentlig skulle hengt og skreiv " Er heilt tom for den med HR ". Jeg ble skikkelig skuffa..og svarte tilbake håpfull " kanskje dei har den på elkjøp??" hahha.hvor desperat var ikke jeg? De har visst to varianter av denne fitbiten. Jeg ønsket meg den med HR, for den tar pulsen også!  

Dagen kom, og jeg fikk en svær pakke av mamma,pappa og lillesøsteren min. Tenkte med meg selv når jeg så denne at okei...de var nok utsolgt på elkjøp også. Men neida! De er noen luringer og hadde pakket den inn i både blobleplast og papp!!! Jeg fikk akkurat den jeg ønsket meg, og de hadde kjøpt den hos Hanne. Haha, jeg er storfornøyd!!! 

Senere på dagen gikk vi ned på Samson på kaien for å spise, sammen med mine gode venner. Det var utrolig koselig! Her er noen bilder fra dagen :

 

IMG_9597

IMG_9602

IMG_9604

IMG_9606

IMG_9608

 

 

En nydelig bursdag hadde jeg. Dagen etter feiret jeg og mamma vår dag sammen , ilag med familien. Da ble det grillings på terrassen! Før jeg og Endre reiste videre til Kvinnherad med båten. Jeg begynte min første arbeidsdag på sommerjobben min idag, så vi måtte reise over i går. 

Har du hatt noen fine dager? 
Har du fått sommerferie nå? 

Marie Oma 

TAKK FOR NÅ - HAUGESUND

 • 20.06.2016 - 17:02

Nå i helgen hadde jeg min siste tur til leiligheten, som jeg har delt med to andre super kjekke jenter det siste året. Nå som jeg har slutta på skolen, og ikke kommer til å studere der lengre, har jeg nå flyttet hjem for en liten periode. Jeg begynte jo allerede å flytte rundt om April mnd. (?)..Så jeg har jo allerede bodd en stund hjemme. Det var utrolig godt å komme hjem, selv om at det er utrolig digg å bo for seg selv også. Jeg har stor kost meg sammen med de andre jeg har bodd med. De blir ikke kvitt meg så lett , for jeg kommer nok til å komme på besøk i ny og ne. 

Vi har lenge snakket om å ha en koselig avslutning med oss jenter. Det fikk vi til å klaffe nå på lørdag som var. Vi koste oss hvertfall veldig med taco, mye snakking og en liten utgang på kaien. Det var visst mye som skjedde på kaien den kvelden. Det brant blant annet i en av barene/resturantene. Men uten om det, var det en koselig kveld. Avsluttet kvelden med å lage noen gode pannekaker som nattmat! 

Her er noen bilder fra rommet mitt i leiligheten, og litt mimre bilder fra noen gooode minner som jeg drar med meg videre i flyttelasset. 

 

IMG_5267

IMG_5270  

IMG_5273

IMG_5292

adventIMG_5481

adventIMG_5494

adventIMG_5532

adventIMG_5536

IMG_5692

natur_marie_oma4

Takk for meg, Haugesund! 

 

Marie Oma

 

 

DRAMMEN & OSLO

 • 18.06.2016 - 11:16

Heisann og god morgen! Nå er det allerede 1 uke siden sist jeg blogget, men det føles ut som bare to dager. Det har gått så fort. Alt for fort, men jeg har fått gjort og opplevd mye den siste uken. Gjort mye spontant! 

Som jeg skrev i det forrige innlegget, så fikk jeg tak i Muse konsert billetter, jeg og Hanne reiste natten etter til Drammen. ca 8/9 timer med buss! Vi fikk såvidt sove, så når vi kom til Drammen fikk vi heldigvis hvilt oss litt på sofaen. I Drammen besøkte vi forresten venninna mi Andrea og kjæresten hennes Sigurd. Veldig kjekt at vi kunne komme å besøke de! 


Andrea - Meg - Hanne

Etter vi hadde fått hvilt noen timer, dro vi på et kjøpesenter for å handle litt, og dro på Kinarestaurant etter det. Der hadde de så utrolig god mat! Så neste gang jeg er i Drammen, skal vi dit! Jeg bestilte det jeg som oftest bestiller på kinarestaurant, og det var kylling i sursøtsaus,ris og grønnsaker! mmm.


Etter det gikk vi litt rundt om i sentrum. For en nydelig by! Vi var overtrøtte som bare det, så får ikke håpe vi skremte kjæresten til Andrea så alt for mye...haha! Dagen etter dro vi med toget videre inn mot Oslo, for å besøke Tonje og dra på Muse konsert senere på kvelden! 

IMG_9329

Det var ikke bare bare å finne veien frem, og vite hvor vi skulle gå. Maps appen på mobilen klikka ett par ganger, så det ble mye frem og tilbake. haha, jeg må bare le litt av bilde nr. 2 her! haahh, ser ganske så borte ut..


Vi kom frem tilslutt. Ble hos Tonje en liten stund, før vi måtte komme oss videre til Telenor Arena. Det var lett, mindre lett å komme seg tilbake...haha! Brukte sikkert en time på å finne ut hvor vi skulle dra. Jaja, vi hadde heldigvis gooood tid! 

Konserten var MAGISK! De var utrolig bra live. 

Mandag, dagen etter konserten var vi turister i Oslo. Vi var ute å gikk i 8 timer den dagen, så vi var godt slitne når dagen var over. Det ble litt shopping, og litt kafekos. Her er noen bilder fra Oslo.
 

IMG_9333

IMG_9334

IMG_9341

IMG_9343

IMG_9355

IMG_9360

IMG_9363

IMG_9365

IMG_9370

Mandagskveld tok vi nattbussen tilbake til Haugesund. Med bagasjen full i nye gode minner. Det var en SUPER tur! Tusen takk til alle som bidrog på å gjøre turen min så bra. Kommer til å leve lenge på det! Da vi var i Haugesund dro vi til Leiligheten, så litt OITNB, og sov noen timer, før vi reiste hjem igjen til Stord.

Dagen etter dro vi på sykkeltur rundt Stord øya. Som var på ca. 65Km. Mer om den turen kommer i ett annet innlegg! 

Var du på Muse konsert? 
Har du vert på en spontantur i det siste? 

 

Marie Oma

SPONTANTUR TIL OSLO

 • 10.06.2016 - 12:19

Heisann og god morgen kjære lesere! Vet dere hva jeg gjorde i går? haha, det kribler i hele meg når jeg tenker på det. Noen fra facebook la ut denne statusen i går. 

Jeg ble skikkelig gira. Det første jeg gjorde var å høre med venninna mi, om hun ville bli med. Hun skrev såklart JAAA. Vi kjøpte billettene, bestilte buss billetter og fikset oss soveplass. WOHO , herlighet som jeg gleder meg. Blir litt av en spontantur. Vi reiser allerede i natt. Så dette blir stas. Jeg har ikke vert så ofte i Oslo. Tror jeg kan telle det på en hand. Så kom gjerne med tips til hva man bør se i Oslo. Gode spisesteder +++ !!! Nå har jeg kjøpt meg spotify premium også, litt kjipt å ikke ha det på en 8 - 9 timers busstur. 

Her er litt bilder fra sist jeg var i Oslo (?). 

 

Opera

 

Operataket

Operataket

 

Vell, jeg får bare begynne å pakke ryggsekken, og få i meg litt mat. Denne turen gleder jeg meg skikkelig til! 

Har du tips til hva man bør se/oppleve i Oslo? 
Noen spisesteder du anbefaler? 
Skal du på konsert i helgen? 

 

Marie Oma

 

Ut på tur - Aldri sur

 • 09.06.2016 - 18:25

Heisann og god dag! Klokken nærmer seg halv sju allerede? Hvor blir tiden av!? - Idag startet jeg dagen med en tur, sammen med Hanne. Vi gikk til Rommetveit og tilbake. Det er et stykke. Litt over 1mil faktisk. Jeg kjenner det godt i beina... Jeg valgte ikke akkurat det beste parene med sko.. Jeg gikk i TOMS. Beina mine er helt ødelagt nå.. 

 

IMG_9319

IMG_9317

IMG_9310

IMG_9324

IMG_9322

 

Haha aww, så må jeg bare vise dere hvor søt Endre faktisk kan være av og til! Jeg fortalte han hvor flink jeg var, med tanke på turen jeg gikk. Dette fikk jeg til svar: 

(For de av dere som ikke vet det, så er Endre i militæret, sist jeg så han er 3,5 uker siden. Nå er det bare 2 uker igjen, til han kommer hjem igjen!! Kan trygt si jeg ble litt smelta da jeg leste det her <3 ) 

 


Hva har du gjort idag? 


Marie Oma

SUMMER INSPIRATION

 • 08.06.2016 - 18:38

Ble du inspirert? 
Hva er det beste du vet med sommeren?

 

Marie Oma

 

 

 

#summer #inspiration #foto 
 

Good morning

 • 08.06.2016 - 13:48

Heisann og god morgen! Idag våknet jeg av solstrålene som sneik seg gjennom gardinene. Jeg fikk en skikkelig god følelse inni meg, hoppet ut av sengen, lagde meg en god salat til frukost, og satte meg ut for å slikke litt sol. Jeg blir fort rastlaus når jeg soler meg, så jeg fant ut at nå , nå må jeg finne noe å gjøre i mens jeg soler meg. Det jeg nå har tenkt til er å lage en hjemmelaget vimpel av stoff! Jeg fant en gratis oppskrift på nett. Holder på å printe den ut nå. Etterpå skal jeg finne noen fargerike stoff biter jeg kan bruke! Dette skal jeg dulle med mens jeg sitter ute å soler meg. Wihuu, kooooselig dullearbeid dette. 

  

Jeg skal såklart vise dere resultatet mitt, og legge ut oppskriften! Ellers håper jeg at dere får en nydelig dag! 

Hva skal du idag? 
Er du glad i sånne DIY prosjekter? 

Marie Oma

Elsker ... Elsker ikke

 • 07.06.2016 - 20:15

 

 

 

Jeg elsker deg.  
Så lite, så enkelt, så godt å få høre, så godt å få sagt,  
det varmer og gleder, hver dag som hver natt
----------------------

 

 

  

 

SOMMERDAG MED FAMILIEN

 • 07.06.2016 - 14:00

For noen nydelige sommerdager vi har hatt de siste dagene! Igår var jeg, tante, onkel, søskenbarnet mitt Anders, og lillesøstera mi Kristine, en tur på stranda. Kjempe koselig å finne på sånt med familien! Det ble en dukkert på alle, bortsett fra meg - hadde ikke skifte klær med meg. Det var faktisk ikke kaldt i vannet heller, så neste gang - da blir det nok en dukkert på meg også! 

 

IMG_9282

IMG_9277

IMG_9268

IMG_9280

IMG_9265

IMG_9249

Idag er det litt kaldere temperatur ute .. Så det blir en inne dag for min del, pluss at nå kan jeg rydde rommet med god samvittighet. Da tror jeg mamma blir glad, når hun kommer hjem fra jobb å ser at her var det strøøkent og fint. .   Jeg skal vurdere det ... ! :-) 

 

Har du hatt noen fine sommer dager? 
Hva liker du best å gjør når det er sol og fint vær? 

 

Marie Oma 

BLE DET FOR VANSKELIG FOR DEG?

 • 06.06.2016 - 14:54

Heisann! Jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte, og hvordan jeg skal fortelle dette her, men det er noe som har plaget og irritert meg noe så sinnsykt mye. Det er ikke så mange jeg har fortalt dette til, vet ikke om alle vennene mine vet om dette en gang.. Haha - men hvertfall, jeg har slutta på skolen. (Slutta i April) For de av dere som ikke vet det så gikk jeg på HSH i Haugesund på nautikk studiet. Jeg vurderte faktisk å slutte etter bare 1 - 2 mnd. men fant ut at det var litt tidlig. Jeg satte meg selv en frist, og det var til jul. Dette var noe jeg holdt for meg selv. 

Da vi fikk juleferie fikk jeg endelig mulighet for å sitte ned å tenke for meg selv, om dette var noe for meg, eller ikke. For i skole perioden hadde jeg så ufattelig mye annet å tenke på enn akkurat det der. Jeg ble bare mer og mer sikker på at dette var en feil vei for meg å gå. Jeg fortalte det fremdeles ikke til noen. Dette gjorde meg utrolig sliten psykisk. Det å ikke vite. Det gidde meg hvertfall ikke motivasjon. Jeg hadde trossalt strøke i 4 eksamener - så i tillegg sitte å tenke på at dette ikke er noe for meg, var absolutt ikke lett!! Tiden for å ta opp eksamen kom - jeg var konstant utmatta og trøtt. Jeg bestemte meg for å søke hjelp. Jeg dro til helsestasjonen for ungdom, for å høre om de kunne gi meg noen tips eller råd, til hva jeg kunne gjøre for å ikke være så utmatta. De sa jeg burde ta blodprøve hos legen, men i tillegg til det , så tilba hun meg en gratis time hos psykolog. For det å være konstant sliten og trøtt, må ikke nødvendigvis ligge fysisk, men også psykisk. Jeg takka no ja for en time jeg.

Jeg ante ikke hva jeg skulle prate om eller si. Men det eneste som kom opp i hode mitt var dette her med skolevalg. Dette var jo noe jeg holdt for meg selv, for jeg turde ikke si det til noen andre, jeg var så redd (liv redd faktisk) for å skuffe noen. Men psykologen sa noe jeg virkelig tok til meg, og det var " Den du skuffer mest  til slutt, Marie, er kun deg selv." Så vi skrev en plan. En plan hvor jeg skrev ned hva og når jeg skulle gjøre div. ting. Grunnen til at vi skrev ned når, var for at da hadde jeg dette "tidspresset" på meg og måtte gjøre det. Samme kveld, sa jeg til hun ene jeg budde med, at jeg kommer til å slutte på skolen, etter at jeg har tatt konte eksamen! Hun tok det veldig fint, for hun hadde en liten misstanke om at dette kommte til  å skje. Jeg er veldig glad for at jeg takka ja til psykolog timen, for jeg trengte virkelig dette "dyttet" for å komme meg videre.  

Etterhvert deltok jeg mindre og mindre i timene, for det var ikke vits, for jeg skulle slutte uansett, det var bare bortkasta energi for meg å bruke. Jeg fikk mange spørsmål fra folk på skolen og klassen, om jeg skulle slutte?.. Ja , svarte jeg ærlig, og de sporte meg tilbake "Ble det for vanskelig?" Dette spørsmålet har jeg fått X antall ganger. Helt ærlig JA, det var utrolig tøft og vanskelig, men NEI, det er IKKE derfor jeg slutter. Dette var en av grunnene til at jeg ikke turde å si det til noen ,for jeg var redd noen skulle tru at jeg GA opp. eller sluttet pga. det var for vanskelig. Altså, hadde dette virkelig ha vert noe for meg, hadde jeg aldri i livet gitt opp. Jeg slutter fordi det ikke var helt MEG! Det vil jeg at folk skal vite, og jeg synes det er tragisk at folk skal hakke ned på andre som slutter på skolen. Jeg har heldigvis ikke blitt hakka ned på, men jeg har no hørt mange historier... 

Uansett, folk slutter på skolen av ulike grunner. For noen har de "bomma" på studiet, sånn som meg. Jeg prøvde hvertfall - jeg hadde nok angra hadde jeg ikke prøvd. Andre slutter kanskje pga. de ikke er helt klar for å begynne på studiet. Det finner så mange grunner, og jeg synes alle skal akseptere og respektere det. 

 

Har du opplevd noe lignende før? 
Synes du skolevalg og utdanning er vanskelig? 

 

Marie Oma

GIRLS NIGHT

 • 05.06.2016 - 13:07

Heisann og god dag! Søndag ... allerede ... igjen ...

Litt lite blogging denne uken, men har vert så utrolig mye annet som har skjedd, hatt mye å gjøre og har rett og slett ikke orket. Vell, nå er jeg her, og nå er det på tide med ett nytt innlegg! I det siste har jeg gått mye tur, jeg prøver å være mest mulig aktiv og være mye ute. Alene og sammen med andre. Jeg har også vert eksamensvakt ett par dager, hadde min siste dag på fredag. Rett etter det var det å gjøre seg klar til kino. Var på premieren på et helt halvår, sammen med to gode venninner. Derretter var det rett opp til meg og stelle i stand til en jentekveld vi lenge har ventet og gledet oss lenge til! Utrolig kjekt å samle (nesten) alle igjen. Spesielt når dette kanskje skjer to ganger i året. . . Alle er jo spredd rundt om over alt! haha. Neida, men er er noen koselige bilder av gjengen. 

 

 

IMG_9189

IMG_9118

IMG_9122

kopiiiiiIMG_9133

IMG_9165

IMG_9154

IMG_9182

 

Lørdagen kom snikende og jeg gikk en tur ned til sentrum, hvor det var veteranbildag. Utrolig mange flotte biler. Masse liv og glede i sentrum, veldig kjekt å se! Senere lørdags kveld var det videre til neste fest - hvor Hilde hadde stelt i stand surprise party for kjæresten, Kristoffer!!! Hun har virkelig stått på, og det ble veldig vellykka! 

Søndag ... allerede ... igjen ... Idag skal jeg bare slappe av, og samle opp ny energi til en ny uke. Det er fint vær, så jeg kommer nok for det meste til å sitte ute i sola. 

Har du hatt en fin uke? 
Marie Oma

 

 

 

 

B - PARTY AT THE BEACH

 • 01.06.2016 - 16:27

I går hadde bestevenninna mi, Susanne bursdag! Så i den anledningen stelte jeg og jentene i stand en liten bursdagsfeiring på stranda , for å feire vårt flotte bursdagsbarn. Rart å tenke på at vi alle blir 21 år i år. . . De går fort desse årene! 

 

IMG_9060

IMG_9058

IMG_9051

IMG_9052

IMG_9056

IMG_9067

Det var en fin feiring, med grilling og kooooz. I dag har Kamilla bursdag, så jeg vil gratulere henne så mye med dagen, med det samme! ... Det er mange bursdager fremover, snart nærmer det seg min også! 

Hva synes du om bildene? 
Hva liker du best med bursdager?

 

Marie Oma

Marie Oma

MARIE OMA - 22 - FOTO - STORD

Kontakt meg

moex@hotmail.no

Følg meg

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits