Ready for fall

 • 31.08.2016 - 16:29

... Jeg sier det igjen, det er helt utrolig hvor fort dagene går. Det er siste dag i sommerårstiden idag folkens. Vi er i slutten av august - allerede.

September kommer om bare noen timer og da blir det offisielt høst. Kjenner jeg gleder meg litt egentlig. Liker å høre på plask regnet som tusler nedover på vinduet. Fargerike farger på trærne - åh som jeg elsker det! Ikke minst så elsker jeg å sitte med en kopp kakao i handa, under ett teppe hvor jeg har på meg en chille kjole og et par med ullstrømper som er hjemmestrikket av Mormor!  - Selvfølgelig hører duftlys og andre stearinlys med til høsten. Tror kanskje høsten er min favoritt årstid...  

 

... 

IMG_6435

IMG_6433

IMG_6418

...

 

Denne høsten skal jeg bli flinkere til å dra mer ut, for å fotografere og knppise de fineste bildene. Jeg skal også bli enda flinkere til å gå tur, bli litt mer kjent i nærområdet her vi har flyttet til..og bake! åh, jeg skal bake masse denne høsten - da tror jeg samboeren min blir fornøyd!
Jeg kommer selvfølgelig til å dele oppskriftene mine med dere! ...   Videoblogg skal jeg også begynne med. Synes det er kjempe kjekt å lage filmer, sitte på macen og bare redigere filmer, og bilder såklart. Elsker det!  

 

Gleder du deg til høsten? 
Hva skal du gjør / bli flinkere til? 

 

Marie Oma

Wednesday morning

 • 31.08.2016 - 11:51

Onsdag, igjen - allerede? Jeg kommer ikke over hvor fort dagene går. De går rett og slett i fra meg. Idag skal jeg på VIP kveld sammen med noen venninner, på den nye jobben til Marie. Åh - jeg gleder meg, og er så glad på hennes vegne at hun har fått ny jobb! Jeg skal også rydde litt her hjemme, vi får besøk i helgen og har mye på timeplanen desse dagene før - så greit å få ryddet og fikse litt småting i god tid, før gjestene kommer. 

Jeg har også planer om å filme inn en videoblogg idag, har litt lyst å prøve å begynne med det, så skrik ut om det er noe spesielt dere vil at jeg skal filme. 

Hva gjør du idag? 
Hva synes du er kjekt å se på en videoblogg? 

 

Marie Oma
 

OPPSKRIFT PÅ ISKAFFE

 • 30.08.2016 - 19:42

Er du sånn som meg og elsker iskaffe - da bør du få med deg denne oppskriften, for denne smaker virkelig godt! 

IMG_2651

Det du trenger er følgende : 

ca.1 dl melk
ca. 1 dl kald kaffe (kok opp kaffe, og ha den stående i kjøleskapet til den blir avkjølt) 
10 ss vanilje is 
Du kan også velge å ha i litt sukker, om du vil ha den søtere, men det har ikke jeg gjort i denne. 
Bland alt med en stavmikster, milkshake blender ... ja, hva som helst så lenge det blir mixet og blandet skikkelig. 

 

IMG_2638

IMG_2639

IMG_2648

IMG_2649

Har du prøvd deg på hjemmelaget iskaffe før? 
Hva pleier du isåfall å ha i? 
Kommer du til å prøve deg på denne oppskriften en gang?
 

Marie Oma

 

 

#oppskrift #foto #tips #hverdag #food

BY NIGHT

 • 30.08.2016 - 13:01

For en slakk dag det var igår. Jeg var helt utmatta og sliten av ... ingenting? Vel, jeg var en tur til sentrum for å shoppe inn litt nødvendigheter sammen med Jenny & Emilie og satt på med Endre da han var ferdig på skolen, gikk rett hjem for å lage middag, men rett etter vi var forsynt sovna jeg i senga. Vet ikke hvor lenge jeg sov, men pluttselig var klokken 18 / 19 ish. Planen var at jeg og Jenny egentlig skulle gå tur, men vi begge var nokså slitne for dagen. Men jeg tok meg en liten kveldstur til hun for det om.. Det er et lite stykke å gå. Tror jeg brukte 40 minutt elns, men da tok jeg meg god tid. Tok litt bilder, hørte på musikk og var i min helt egen verden. Det var fint. 

IMG_2606

IMG_2609

IMG_2611

IMG_2618

 

Idag vasker jeg klær, støvsuger og hiver mye boss. (boss er søppel for dere som ikke vet hva det er, haha). Ting har enda ikke komt heelt på plass enda, men TTT (ting tar tid). Håper på å komme på plass i løpet av dagen idag. Hadde også besøk av rørleggeren idag, så nå slepper vi å irritere oss over at toalettet lager lyd i 11 minutter etter vi har skylt ned. Hurra! 

Over er bilde nr. 1 min favoritt. Hvilket likte du best? 
Hva gjør du idag?
 
 

Marie Oma

 

 

SUNDAY

 • 28.08.2016 - 23:50

IMG_2590

Klokken tikker og jeg blir bare trøttere og trøttere for hvert minutt som går. Det som holder meg våken er nok all den gode musikken jeg hører på spotify. Jeg er på leit etter gode sanger jeg kan ha i bakgrunnen på videobloggen jeg holder på å redigere. Jeg vet enda ikke om jeg kommer til å legge den ut. Haha - men jeg har filmet litt småklipp i løpet av søndagen idag, og har vurdert å lage en sånn " typisk søndag med Marie & Endre!"  haha - off... Det er nå når jeg sitter å redigerer, å hører på alt jeg sier at jeg innser hvor frekk jeg kan være med Endre. Stakkars gutt. Godt man har redigeringsmuligheter og kan fjerne det, og bare få frem det fine jeg sier. 10hineida - jeg er snill mot han. Men høres det kjekt ut med en slik videoblogg, eller hva sier dere? 

Marie Oma

FILM & SPAKVELD

 • 28.08.2016 - 13:06

Heisann og god morgen! Idag har vi bodd i den nye leiligheten i en uke. Det har gått fort, og vi føler oss bare mer og mer hjemme. Det kom seg veldig etter at vi fikk noe grønt her inne. 

Igår kveld var planen å egentlig dra ut på byn, men siden formen min ikke var blitt så veldig mye bedre - så bestemte vi oss å heller ha en liten film & spa kveld sammen med Jenny! Er så utrolig kjekt at hun også har flyttet til Bergen. Middag/kveldsen vår var selvsagt TACO! 

 

IMG_2507

 

IMG_2512

 

IMG_2515

Mens vi hadde ansiktsmaske på, så vi filmen Focus. Den anbefaler jeg dere! Det var en rolig og koselig kveld. Godt å ha sånne lørdager innimellom også! Helt fantastisk å våkne søndagsmorgen og ikke være fyllesjuk. Nå har ikke jeg vert ute siden .... starten av juli. Pga. jeg har jobbet hver helg i sommer! Det har vert deilig.  

IMG_2516

Endre fikk også på seg en god maske - haha søt!

IMG_2519

 

Hva har du gjort denne helgen? 

 

Marie Oma

 

 

#weekend #food #inspirasjon #home #foto #hverdag #friends 

 

Pink sky

 • 27.08.2016 - 00:54

Se så vakker himmelen var igår kveld. Jeg og Endre så ut vinduet og bare nøt den nydelige utsikten vi hadde. pluss ett kyss og to<3 Vi er heldige, vi har sett himmelen vakker flere kvelder på rad i det siste, og det er så fint!

IMG_2485

IMG_2484

Idag er formen min pittelitt bedre, men ikke så mye. Det blir en rolig helg for min del, planen var egentlig å dra ut, sammen med Jenny. Men jeg må nok utsette det og heller slappe av og prøve å bli helt frisk! Vi har istedet bestemt oss for å se film og ha spakveld! Hva er vell ikke mer avslappende enn det? Kom gjerne med noen film anbefalinger. 

Ellers har vi hatt enda en tur på IKEA idag. Tror det er 3 gang på en uke vi er innom. Jeg må innrømme det at jeg begynner å bli litt lei av IKEA nå.. Tror det blir en stund til neste gang. Idag kjøpte vi inn skrivepult, og to stoler. Slik at vi begge to får en arbeidsplass. Vi var også innom EXPERT, hvor vi kjøpte oss ny printer. Det var også et must. Jeg tenkte å legge ut et innlegg, hvor jeg legger ut våre siste innkjøp, om det er interresant? 

Huff,nei nå ble det litt sent her. Påtide å ta kveld! God natt, kjære lesere. Ønsker dere alle en fin og god helg! 

Hva synes du om solnedgangen? 
Har du hatt en fin uke? 
Planer for helgen? 
Har du noen film anbefalinger? 

 

Marie Oma

IKEA

 • 25.08.2016 - 19:06

Heisann! Gjett hvem som har klart å bli syk igjen da? Jo, det er lille meg. Var syk forrige helg også.. Ble mye bedre rundt tirsdag, men nå har jeg blitt syk igjen. Aner ikke hva som kan gjøre det jeg? ... Jeg må hvertfall bare sette meg ned, prøve å slappe av, og bare sove meg frisk igjen. Utrolig kjipt, for det er så mye som skal gjøres her i leiligheten. Endre har fremdeles skade i foten, så han kan heller ikke gjøre så mye. Huff. Vell - håper jeg blir fort frisk, slik at ting blir gjort,hehe!

Igår kom svigers innom med TVbenk, og resten av flyttelasset. De hadde med seg tilhengeren, slik at vi fikk ta turen innom IKEA, for å kjøpe oss ny seng + andre ting vi trengte. 

Det første vi gjorde da vi kom oss til IKEA, var å dra på restauranten for å spise. Jeg og Endre bestilte oss selvsagt svenske kjøttboller! 


IMG_2456
Endre & Jorunn 

Jenny, venninna mi var også med på turen, og var til stor hjelp. Med både trilling av vogn, og bæring av møblene. Så tusen takk til dere alle, som har hjelpt oss. Dere er gode! Jeg og Endre setter utrolig stor pris på dere, og deres hjelp. 

 

IMG_2459

Det var ikke bare bare å gå med krykker på IKEA. Eller hva Endre? 

Jeg vet ikke hvor mange timer vi var her jeg, men det tok litt - men det synes jeg bare er kjekt. Jeg elsker jo IKEA. Får så mye inspirasjon av å gå gjennom å bare se. 

 

 

Over til idag.. senere skal jeg prøve å komme meg til butikken, for å kjøpe meg noe halsdrops og paracet, og bare sitte forran TVen å se på netflix, nå som vi har fått opp TVen å greier! 

Har du noe på netflix du vil anbefale meg til å se? 
Hva har du gjort idag? 
Er du like glad i IKEA som meg? 

 

Marie Oma

WEDNESDAY

 • 24.08.2016 - 14:10

Heisann og god dag! 

Inatt har jeg sovet som en stein, det har jeg egentlig gjort alle netter jeg har sovet her. Vi var nokså sletne i går kveld, både jeg og Endre. Vi satt oss ned i sofaen, for å se en film sammen, men det tok bare 15 minutt før Endre sa "Marie...sorry, men jeg er så trøtt, at jeg går inn å legger meg". Klokken var vell nett passert 22, så det sier litt. Vel, det har vert noen lange dager denne uken. Vi har alltid hatt ett eller annet å gjøre. Fra morgen til kveld. Idag skal vi for eksempel på IKEA! Svigers kommer og hjelper til med frakting av ny seng! De kommer også med resten av flyttelasset vårt. 

Det er begrenset på hva vi kan laga oss til middag desse dager, for vi har ikke stekepanne. . . Vi kom bare på ting vi kunne lage, hvor vi trengte det. Så vi fant tilslutt ut at vi bare steker oss en grandis. Det var jo trossalt tilbud. 4 for 100kr! Nå har vi frysen halvfull med pizza. 

 

IMG_2442

IMG_2443

Igår lagde vi oss blomkålsuppe. Så det er jo litt vi kan lage uten stekepanne da. men heldigvis skal vi på ikea for å handle litt idag! Åh, jeg elsker IKEA. 

Hva gjør du idag? 
 

Marie Oma

TUR TIL FLØYEN

 • 23.08.2016 - 22:28

Heisann og god kveld. Plutselig var det straks sengetid, igjen. Dagen har sust avgårde! Idag har jeg ikke gjort så mye,  men allikevel så har timene gått. Jeg gikk bla. en tur til Fløyen idag, sammen med Jenny. Det var en nydelig tur, med fint vær og et godt følge. Eneste det var veldig mange folk på toppen, men det er da ikke rart, hvem vill vell ikke se denne nydelige utsikten over Bergen by!? Det var heller ikke noe særlig problem for oss, vi gikk jo opp og ned, var nok verre for de som tok banen. 

Da vi kom ned igjen, møtte jeg på Endre, vi dro på butikken for å storhandle. Vi har jo ingenting i mat hylla, eller i kjøleskapet - så dette måtte vi gjøre noe med! 

Åh, jeg må virkelig og si at jeg stortrives her i Bergen. Jeg nyter hvert sekund, og jeg er så heldig som får bo sammen med kjæresten min. Åhh, livet smiler! 

 

Hva har du gjort idag?
Har du vert på Fløyen før?

Marie Oma

 

GRILLING I NYGÅRDSPARKEN

 • 23.08.2016 - 09:35

Det nærmer seg slutten på sommeren vi ikke har sett noe særlig til i år.. Dette måtte vi nesten bare nyte i går, for det var opptil 20 grader her i Bergen. Så Jeg, Hannah, Emilie, Jenny & Marie møttes i Nygårdsparken for å grille! Det var kjempekoselig. 

IMG_2435
Marie & Emilie

Det var visst ikke bare vi som var sultne...Vi fikk publikum av både sulte duer og måser. Herlighet, vi var så redde for at de sku gå på grillen og brenne seg, og ikke minst ta maten vår... 

IMG_2441  

Tenk at vi er i slutten av August allerede. Høsten kommer rett rundt hjørnet..Dagene går så alt for fort! Plutselig sitter vi rundt bordet og venter på julemiddagen.

 

Hva liker du best å gjøre på solfylte dager? 
Jeg er vell ikke den eneste som synes at tiden går alt for fort? 

Marie Oma 


FØRSTE DAG I NY LEILIGHET

 • 22.08.2016 - 11:59

Søndag morgen sto vi tidlig opp, for å rekke en passelig nok ferje slik at vi var her i Bergen til den var 12. Vi var tidsnok, og veldig klar til å overta nøklene til den nye leiligheten. Tenk at jeg og Endre er blitt samboere!! Et veldig stort og nytt kapittel for oss begge to. Vi har gledet oss lenge til dette. 

Vi hadde bilen proppfull med flyttelass, det samme hadde svigers. Vi fikk veldig god hjelp fra både dem og Mamma. Tusen takk skal dere ha! Er ikke bare bare å bære på desse flytte eskene opp i 3 etasje... Etter alle eskene var komt opp, og en liten kaffe pause dro vi inn til Sentrum for å spise på en restaurant. Jorunn visste om et sted, som hun visste vi ville like, og det hadde hun helt rett i. Dere sku sett, det var KNALL STILIG, og ikke minst god mat. 

 

IMG_2406
SvigerMor, Jorunn 

IMG_2408
Se så stilig tak!!!

IMG_2411

IMG_2412

IMG_2420
SvigerFar, Svein Vidar

IMG_2425
Endre i farta 

Etter vi var mette og gode, dro vi videre til Starbucks for å kjøpe oss litt dessert/kaffe. IMG_2426
Mamma

IMG_2427

 

Timene gikk og mamma måtte rekke bussen hjem igjen, er ikke bare bare å si hadet, men heldigvis er det ikke så lenge til vi sees igjen, håper jeg! Så etter en liten handletur på søndagsbutikken (noe jeg aldri skal gjøre igjen..haha) dro vi tilbake til leiligheten. Svigers reiste etter det, og brått var det kun meg og Endre igjen, i vår nye leilighet. Vi var nokså slitne begge to, det var en lang dag. Vi fikset på litt småting, la oss på sofaen og bare slappet av resten av kvelden, Vi fikk også heldigvis med oss denne fine solnedgangen! En nydelig avslutning på vår første dag som samboere! 

IMG_2431

Hva brukte du søndagen din på?
 

Marie Oma

SOLFINE DAGER

 • 20.08.2016 - 14:07

Hei hei og god dag! Dagene har sust forbi, plutselig er det lørdag, igjen? Denne uken har vi reist mye til Bergen. Vi reiser allerede tilbake igjen i morgen, men da med flyttelasset med oss. Tenk, i morgen flytter jeg og Endre sammen, etter tre år med avstandsforhold. Jeg gleder meg! 

Mens vi har vert i Bergen desse dagene, har vi fått gjort mye. En liten IKEA tur, jeg har levert ut jobbsøknad, Endre har hatt sine første skoledager, kino har vi vert på, sammen med en god gjeng. Åh, ja - desse dagene har vert kjekke! Her er litt bilder fra denne uken.

 

IMG_2364

IMG_2368
Marie & Simen


IMG_2372
Emilie & Endre

 

Da vi kom hjem i går, hadde vi en liten grille og pilse kveld her hos Endre. Utrolig koselig å møtes sånn og ha en "siste kveld" før vi flytter. God mat, mimring, og YATZY!!! 


IMG_2376
Jens, Andreas, Vebjørn, Terje & Endre

IMG_2387
Andreas & Endre ( haha, Endre ser skikkelig skuffet ut! )

 

Vi har hatt noen fine dager i det siste. Denne lørdagen skal vi bruke på å pakke ferdig, og rydde! Vi må legge oss tidlig ikveld, for å komme oss avgårde igjen i morgen tidlig, for å overta nøklene til leiligheten. 

Hva har du gjort i det siste?

Marie Oma 

 

@BERGEN

 • 11.08.2016 - 20:00

Heisann og god kveld! I går tok jeg, Mamma, Pappa, Gunn Marit, John Anders, Anita og Susanne en tur til Bergen. Vi var på tur i nesten 12 timer, det eneste jeg kom hjem med var en bukse og en strømpebukse, og selvfølgelig mange gode minner og en rimelig glad Marie. Her er noen bilder fra dagen. 

 

IMG_2287
SUSANNE & ANITA

IMG_2290

BERGEN, DU È FIN!

IMG_2303

IMG_2305

IMG_2309

IMG_2313
Matpause på Friday´s

IMG_2317
På vei hjem, hadde vi enda en matpause. Var vell helst de "voksne" som tok seg en matbit her. Jeg og jentene hadde tross alt spist på friday´s tidligere, så her ble det en bananmilkshake. En helt vanvittig kjempe veldig god en. Her skal jeg flere ganger å bestille milkshake altså! 

IMG_2318
Se så kult - Vi satt inne i bussen å spiste!!!

IMG_2320

IMG_2322

IMG_2327

IMG_2331
Jeg har ikke ord. Dette var bare dødskult!

IMG_2338
Haha, jeg måtte bare dokumentere dette øyeblikket. 

IMG_2344
Gunn Marit & John Anders

 

Vi kom sent hjem, og var nokså sliten. Så det var rett til køys da vi var fremme igjen.  Idag har dagen for det meste gått i pakking, ompakking, og sortering i flyttelass. Desse dagene hjemme på Stord har gått veldig fort. Reiser allerede til Kvinnherad ikveld, for å jobbe min siste helg på kaien, for i år.. (eller for i sommer). Krysser fingrene på at det blitt opplett. 

Vell.. tilbake til pakking! Håper du har hatt en fin dag!

Hva synes du om bildene? 
Marie Oma

 

 

KVELDSKOS

 • 11.08.2016 - 14:33

 Dette innlegget er fra tirsdagskveld.       

For en lang dag det har vert , men samtidig kort? Jeg har ikke fått gjort så mye idag, i og med at jeg satt 6 og en halv time i en frisørstol. Hadde besøk av jentene ikveld da. Koste oss med taco, brettspill og litt kake! Flinke Kamilla har bakt, den var utrolig god. Jeg sporte henne om oppskriften. Hun smilte lurt da, og så på meg med det blikket. "Det er sånn toro pakke". Men vet dere, den er utrolig god og saftig. Så den anbefaler jeg til dere. Toro sjokoladelangpannekake elns. 

Vi hadde en kjempekoselig kveld. Timene gikk. Jeg tapte alle omgangene med brettspill, men jeg er vane med det. Så det går fint.haha. 

kkIMG_2283


IMG_2285

IMG_2286

 

I morgen går turen til Bergen. Hvor det er en ny shopping runde på lur. Gleder meg! 

Har du hatt en fin dag?
Hvilket brettspill er din favoritt? 

 

Marie Oma

Ut på tur - Aldri sur

 • 09.08.2016 - 19:34

IMG_2233

IMG_2239

IMG_2234-2

IMG_2246

Etter mange timer forran PC skjermen med photoshop fremfor seg, er det godt å dra ut på en liten tur.  Jeg, Mamma og Pappa gikk en liten tur her en dag. Var godt å få lufte hodet litt og ikke minst vær i litt bevegelse. Jeg fikk se nye veier, og gikk på steder jeg ikke har vert på en god stund. Det var en fin tur! 

 
Marie Oma

D/S STORD1 TUR - VIDEO

 • 08.08.2016 - 00:06

Hva synes du om filmen?

Marie Oma

ICE CREAM & BROWNIES DATE

 • 07.08.2016 - 16:37

Er det noe jeg liker, så er det koselige stunder med god mat sammen med kjæresten. Det blir nok mye av det fremover, nå som vi endelig skal flytte sammen. Her en dag bakte jeg brownies, kjøpte inn litt is og lagde milkshake. Det var nokså mektig kan du si, men utrolig godt! 

 

IMG_9897

IMG_9912

Til bananmilkshaken trenger du 1 banan. ett par skeier med is og litt melk. Miks i en koppmixer, tada. En nydelig milkshake å servere. 

 

Jeg er forresten komt hjem til Stord igjen nå. Planen var egentlig å dra på ferie, men ser ikke ut som at det blir noe av allikevel, men godt er det å bare være hjemme også. Har mye som skal gjøres her, før jeg tar min siste arbeidshelg neste uke! For også flytte til BERGEN! 

Så ikke dette fristende ut? 
Hva gjør du idag? 
Marie Oma

Marie Oma

MARIE OMA - 22 - FOTO - STORD

Kontakt meg

moex@hotmail.no

Følg meg

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits