JEG HAR FÅTT NY BLOGG

 • 23.09.2017 - 22:27

!!!DU FINNER DEN NYE BLOGGEN VED Å KLIKKE HER!!!

 

HEISANN og god lørdagskveld! Jeg har en nyhet å dele med deg og det er at jeg nå har fått meg en NY BLOGG på en helt annen plattform. Nå finner du meg på nouw. Jeg har lenge vurdert å skifte plattform, men har liksom ikke turt rett og slett. Det er vell fordi jeg er redd jeg ikke kommer til å trivest der og det kommer til å bli vanskelig. I og med at jeg har blogget her i ALLE ÅR! 

Jeg har vert sulten på noe nytt.. En ny start på en måte, vet ikke helt hvordan jeg skal ordlegge meg. Men ja, jeg vil prøve noe nytt rett og slett. Jeg håper du ønsker å følge meg videre, selv om jeg har skiftet bloggplattform. 

Her ser du ett lite utdrag fra min nye blogg. 

 

Noe jeg elsker er at bildene er så store og klare!

Jeg gleder meg til å høre din mening, om hva du synes om min nye blogg - og om du fremdeles kommer til å følge meg?? 

 

Marie Oma 

 

#bloggno #nouw #nyblogg

HELGENS PLANER

 • 22.09.2017 - 13:42

Hei på deg og god fredag! 

Idag var det vanskelig å stå opp. Jeg la meg sent i går..Alt for sent, som igjen endte opp med at jeg sov litt ekstra frempå idag. Herlig, men jeg kjenner jeg får litt dårlig samvittighet for det. Nå skal jeg straks ta meg en treningsøkt, før jeg skal begynne  å stelle meg. Endre kommer på besøk idag, noe jeg gleder meg kjempe mye til. Han har ikke vert på Stord siden bursdagen min som var i Juni, så det var på tide at han kom en tur nå ♥ Jeg har mange kjekke planer for oss denne helgen. 

IMG_9745

Idag er planen å dra på klatring, etterfulgt med en bedre middag her hjemme og kanskje et bad med badebombe + et glass vin & to. 

IMG_9743

I morgen, lørdag tenkte jeg at vi kunne ta oss en tur i fotostudioet for å ta noen bilder. Kanskje dra på kino eller bowling? 

IMG_9736

Søndagen blir nok en typisk avslappningsdag, siden han da reiser hjem igjen til Bergen. Kaaanskje jeg blir med? Vi får se. Ingenting er vell egentlig "planlagt" men dette er ting jeg ønsker å gjøre, så får vi se om Endre synes dette høres kjekt ut. Viss ikke får vi finne på noe annet. En ting er hvertfall sikkert, og det er at vi SKAL klatre. Jeg har hatt lyst til å prøve dette så leenge. Det blir kjekt! 

 

Har du noen kjekke planer for denne helgen? 
Har du noen gode middagstips? 

 

Marie Oma

HAUGESUND NEXT

 • 21.09.2017 - 15:01

Hei på deg! Endelig Torsdag - Jeg har gledet meg til denne dagen lenge, eller helt siden vi avtalte å reise, som da var i starten av uken, tror jeg? Hvertfall.. Emilie & Marie er kommet hjem til Stord for en liten periode, så vi tenkte å samle deler av jentegjengen. Susanne bor i Haugesund og jobber denne uken, derfor er det lettere at vi kommer å besøker hun. Jeg, Emilie,Marie, Birgitte & Kamilla reiser for å besøke hun senere idag ♥ Vi skal lage noe godt å spise, shoppe og kanskje dra på quiz. Dette blir en bra kveld! 

 

IMG_4393

IMG_4391

IMG_4389

Måtte bare vise dere noen søte bilder av kattenmin Molly! Er hun ikke søt? 

 

Håper du får en fin torsdag! 

 

Hva gjør du idag? 
Har du vert i Haugesund før?

 

Marie Oma 

KVELDSHYGGE PÅ FYRØYA

 • 20.09.2017 - 21:44

Hei og god kveld! Nå har jeg akkurat kommet hjem i fra Fyrøya. Det var arrangert et lite kveldsmøte der ute ikveld, så dette måtte jeg få med meg. Det ble servert kaffe, saft & vafler med hjemmelaget syltetøy! Nammm ♥

 

IMG_4451

IMG_4437
Det såg nesten litt ut som at vi så ut mot det åpne hav. Men nei, her var det tykt med tåke. 

IMG_4428

 

IMG_4429

IMG_4425

IMG_4424

IMG_4432

Ikveld var til og med tanten min med, hun har ikke vert der ute på 17 år. Så det var koselig ♥ Vi var jo mye på Fyrøya da jeg var liten, så jeg har mange gode minner her fra! 

 

I morgen reiser jeg til Haugesund sammen med jentene. Vi skal besøke Susanne. Jeg har ikke vert hos hun siden hun flyttet i ny leilighet, så det blir spennende! 

 

Hva har du gjort ikveld? 
 

Marie Oma 

 

 

 

 

 

Cleaning my room

 • 20.09.2017 - 12:03

Hei og god dag! Dette innlegget skulle jeg egentlig publisere i går kveld.. Men jeg sleit med å få laste opp bildene mine. Ikke vet jeg årsaken om det var nettverket her som tulla seg eller om det var flickr som ikke var på min side.. Nå har jeg endelig fått lastet opp bildene  - så here we go! 

Pjuuuuh.. ENDELIG ferdig med å rydde rommet. Jeg har holdt på i timesvis, nå var det virkelig godt å sette seg i sofaen med et velfortjent glass med pepsi max & en skål med sørlandschips. 

 

IMG_4409

Jeg har tenkt på det i flere dager (eller egentlig i flere uker .... ) At nå må jeg virkelig ta i et tak og få rydde dette roterommet mitt. Såååå idag tidlig da jeg sto opp, drog jeg ut alt av klær som var i klesskapet mitt og strødde det over alt det andre rotet jeg hadde her på soverommet mitt, slik at jeg da MÅTTE rydde. Haha, det funket.  

Nå har jeg tre søppelsekker mindre klær.. Som jeg skal gi bort. Dette er klær jeg bare har hatt liggende som jeg egentlig ikke vil kaste, men som jeg ALDRI bruker. Jeg tok flere runder med meg selv å sa at Nei, desse trenger jeg ikke.. jeg kan heller gi dem bort til noen som faktisk kommer til å ta dem i bruk. Dessuten har jeg en helt annen stil nå i dag enn det jeg hadde for noen år siden. 

 

IMG_4406

IMG_4404

IMG_4402

IMG_4397

IMG_4396

Nå spørs det om jeg klarer å holde det så ryddig som dette til jeg får besøk på fredag. Haha - jo, dette SKAL jeg klare. Når jeg tenker meg om så er det jo ikke så lenge til fredag.. 

For øyeblikket sitter jeg å nyter en god kopp med kaffe mocca, duftlys er tent og jeg hører på pianomusikk ♥ Spillelisten jeg hører på kan du finne HER.  Vakkert. 

 

 

Hva synes du om rommet? 
Er du flink til å holde soverommet ditt ryddig? 

 

Marie Oma 

 

 

 

 

TAPASKVELD

 • 18.09.2017 - 12:36

I helgen var jeg på tapaskveld hos Hilde, sammen med hun, Anita, Kamilla og Susanne. Det var kjempe koselig. Er så kjekt når vi samles slik. Vi hadde masse god mat, så på skal vi danse og snakket til langt på natt. Jeg er heldig som har så mange gode venner ♥ Håper det ikke blir så alt for lenge til nestegang. 

Jeg hadde med meg wraps. Om du ønsker oppskrift på dem, så kan du finne den HER.  


IMG_4343

IMG_4342

IMG_4350

IMG_4354

Mor til Anita hadde laget sitronfromasj til oss ♥ Kjempe god!

IMG_4358

 

Nå står en ny uke i vente, eller den har jo allerede startet. Det er mandag allerede - og den startet jeg med å se en episode av Best før mens jeg spiste frokost.Nå skal jeg bare slappe litt av før jeg går ut på tur i det fine været vi har her på Stord. Må bare nyte det så lenge vi har det. 

Senere ikveld skal jeg se på sesong premieren av bloggerne og bare slappe av. Jeg har forresten kommet inn på skole, mer om dette tenkte jeg å skrive i et annet innlegg. Vell, jeg får skifte til en annen bukse, kanskje ikke det beste å gå tur i dongeri bukse? Haha - vi snakkes! 

 

Har du hatt en fin helg? 
Hva liker du å spise på tapas kvelder? 
Hva skal du bruke denne mandagen på? 

 

Marie Oma 

 

 

 

  

 

DUGNAD PÅ FYRØYA

 • 17.09.2017 - 19:22

Heisann! I går, lørdag var jeg med en liten gjeng i fra Leirvik venelag på dugnad på Fyrøya. Jeg har vert med et par ganger før, som du helt sikkert har lagt merke til og jeg storkoser meg hver gang. Været var bare helt fantastisk. I lunchen grillet vi og drakk kaffe,spiste boller & kake. 

 

IMG_4306

IMG_4222

IMG_4230

IMG_4194

IMG_4217

IMG_4201

IMG_4191

IMG_4173

IMG_4148

IMG_4162

IMG_4161

IMG_4155  

 IMG_4134

IMG_4238

IMG_4243

IMG_4249

IMG_4256

IMG_4261

IMG_4317

IMG_4332

 

Facebook sida til Leirvik fyr finner du HER.  

 

Det var en kjempe fin dag, for min del. Senere på kvelden var jeg på tapaskveld sammen med jentene. Mer om det ser du senere. 

Hva synes du om bildene? 

Marie Oma 

 

 

 

OPPSKRIFT - Amerikanske Cinnabons

 • 17.09.2017 - 11:49

IMG_4119

 

Oppskriften gir 2 stk former

Ca. 500 g hvetemel
100 g sukker
35 g fersk gjær for søte deiger, alternativt 1/2 pose tørrgjær
1 ts kardemomme
100 g romtemperert smør
1 ss rapsolje (kan sløyfes)
3,5 dl melk

Smør, sukker og kanel til fyllet

IMG_4117

Bland melet med kardemomme og sukker.

Ved bruk av tørrgjær: Tilsett tørrgjær i melet. Bland godt. Tilsett melk som er varmet opp til ca 40 grader og bland godt.
Ved bruk av fersk gjær: Smuldrer gjæren i en bolle og løs den opp i romtemperert melk.  Hell melkeblandingen over i melblandingen og bland godt.

Tilsett litt og litt mel mens kjøkkenmaskinen går, helt til deigen så vidt slipper bollen. Tilsett olje og smør i små terninger og elt i ca. 5 minutter til. Hev på et lunt sted i 60 minutter.

IMG_4120

Kjevle ut deigen til et rektangel. Bland romtemperert smør, sukker og kanel og bland godt.  Du kan gjerne benytte en kombinasjon av hvitt og brunt sukker hvis du har dette tilgjengelig. Smør utover et godt lag, ikke for tynt. Rull sammen rektanglet og skjær 2 cm tykke skiver som du plasserer i en smurt form. La det være litt plass mellom skivene så de har litt plass å vokse på.

Etterheves i ca 45 minutter. Før steking pensles kransen med sammenvispet egg. Stekes på 200 grader i ca 15/20 minutter, på nest nederste rille i ovnen. Følg med på steketiden, vi ønsker bollene lett stekte, litt lysere enn vanlige boller.

 

IMG_4132

Oppskrift kremostglasur

150 g kremost naturell
75 g romtemperert meierismør
150 g melis
1 ts vaniljesukker

Bland sammen alle ingrediensene med en mikser. Smør utover bollene mens de enda er lunkne. Server straks.

IMG_4126

 

Desse bollene er bare helt nydelige! Mamma har en så snill kollega som gidde oss oppskriften. Jeg hadde med meg noen til Fyrøya i går, da jeg var på dugnad - og det falt i smak hos alle sammen :-) 

Kos deg med bakingen og nyt smaken! 

 

Kommer du til å prøve oppskriften? 
 

UT PÅ TUR & NESTEN BRANN UNDER BOLLE BAKING

 • 15.09.2017 - 19:28

Hei og god fredag! For et nydelig vær vi har fått her på vestlandet, ihvertfall her på Stord. Tidligere idag gikk jeg en liten tur, helt alene. Kun meg, kamera mitt og en spotifyliste med bra musikk. Det var herlig. På turen gikk jeg forresten forbi en dame som plukket boss ved fortauskanten. Noe jeg virkelig respekterer. Gu så bra og fint gjort! Det er å kjekt å se når noen tar et slikt itinativ. Forstår meg ikke på de som skal kaste søppel/boss overalt i naturen! Huff og huff. 

IMG_4061

IMG_4068

IMG_4069

IMG_4071

IMG_4075

IMG_4077

 jipIMG_4083

IMG_4094

IMG_4103

Da jeg kom hjem fra tur var jeg i full gang med å bake boller. Mamma har fått en utrolig godt oppskrift fra hun ene lærlingen som hun jobber med. Desse skal jeg lage flere ganger.

IMG_4110

IMG_4111

Jeg var så heldig og fikk låne kjøkkenmaskinen til Mamma. En hun har arvet fra min Mormor. Meeen det skjedde et lite uhell. . . Mens jeg lot deigen elte, skjærte jeg opp litt margarin. som jeg også skulle ha i deigen. Etter jeg hadde skjert margarinen opp, snudde jeg meg mot kjøkkenmaskinen og skulle til å helle smøret oppi... Men her ser jeg maskinen begynne å ryke og det luktet veldig brent! Så nå står kjøkkenmaskinen ute på trappa og er klar til å kastes.. Tenk visst det hadde blitt store flammer da, huff jeg er glad det ikke skjedde. 

IMG_4112

Det kunne gått veldig galt. Tenk om jeg bare hadde tatt meg en liten tur på toalettet.. Eller vert noen minutter oppslukt i telefonen. Da kunne det har utviklet seg til litt større skader. Heldigvis skjedde ikke dette! 

IMG_4115

Jeg måtte fortsette å elte deigen uten hjelp av maskinen, det var tungt i lengden - men det gikk fint. Kjipt at en så flott maskin ikke kan brukes. :-( Meeen - det ble boller for det om! ♥ 

IMG_4126

Flere bilder og oppskrift på bollene kommer senere her på bloggen. Gled deg! Nå skal jeg spise litt også drar jeg en tur ut igjen. Jeg ønsker deg en fortsatt fin fredagskveld! 

Har du hatt en fin fredag?
Har du opplevd brann under baking før? 

 

Marie Oma 

HOME SWEET HOME

 • 14.09.2017 - 23:47

Hei på deg og god kveld! Nå er jeg kommet meg hjem til Stord igjen etter noen fine dager i Bergen. Sykkel VM er rett rundt hjørnet, så jeg fant ut at det var like så greit å reise hjem igjen før alt kaoset begynner. Det begynte allerede idag - veiene i sentrum er stengt, bussene, bybanen og annet kollektivtransport har endret kjørerute.. Så det var en liten omvei med bussen idag - men det tåler vi. Jeg snakket med ei, før jeg tok bussen - hun sa hun følte det var "stille før stormen" i Bergen sentrum. Det blir nok fullt med folk i Bergen desse dagene fremover, med mye liv og spenning! Det hadde vore artig å vert der å fått med seg VM, men jeg tror det kommer til å bli litt for mye folk og styr for min del. 

 

IMG_2585

IMG_2588

 

De holder på med veiarbeid i Leirvik sentrum også, så deler av veien er stengt her... Så det ble en liten omkjøring med bussen hit til også. Føler det er veiarbeid uansett hvor jeg befinner meg. Men, resultatene blir nok mest sannsynlig utrolig bra - så vi kan ikke klage. :-) 

Som jeg skrev i innlegget mitt i går, skal jeg jobbe mer med rutinene mine nå som jeg er kommet hjem til Stord igjen. Nå begynner kvelden å nærme seg natt. Vi får heller snakkes mer i morgen. 

 

Har du hatt en fin dag?
Skal du følge meg på sykkel VM i Bergen? 

 

Marie Oma 

 

KAKE TIL MIDDAG

 • 14.09.2017 - 00:58

Hei og god kveld! Enda en dag er over, jeg er egentlig ikke klar til å legge meg. Er lys våken.. ikke bra - ikke bra. Men jeg skal tidlig opp i morgen så jeg er bare nødt til å sove nå. Fordi jeg skal reise hjem til Stord igjen og jeg ønsker å reise føøør sykkel VM starter. Desse dagene jeg har vert her har gått fort, men jeg har virkelig kost meg her i Bergen. Nå når jeg kommer hjem, skal jeg jobbe mye med rutinene mine. Legge meg og stå opp tidlig. Spise hvert måltid og ikke bare ha ett til to måltider om dagen, og gå mer og oftere på tur! Jeg skal skrive ned noen mål jeg ønsker å oppnå, kanskje jeg deler listen med dere? I en god stund nå har jeg tenkt å lage ett blogginnlegg om mine mål for september.. Planen var å publisere den 1 sept. meen hallo?? Vi er allerede kommet oss halvveis. Vet ikke helt om det er vits nå.. Jeg får heller lage noen nye mål for oktober.  :-) 

I går bakte jeg og Endre pavlovakake. Eller.. Jeg bakte mens E smakte. Den ble bare helt nydelig! ♥ Vet du, vi åt hele den kaka på deling.. Haha fyfa..... Ikke rart jeg er helt ødelagt i magen idag. Men herlighet så godt! Så jeg vil si det absolutt var verdt det. 

 

IMG_4036

Se så god da. 

IMG_4039

IMG_4057

Jummi!!

IMG_4058

Idag har jeg hatt Jenny på besøk. Vi lagde oss en utrolig god nachos og koste oss med det og spilte the sims 4♥ En fin avslutning for denne gang. Ikke vet jeg når neste gang jeg reiser til byn. En ting er hvertfall sikkert, og det er at jeg er så heldig som har en så god bestevenninne som Jenny. 

 

GOD NATT!!

 

 

Marie Oma

 

 

 

 

 

BERGEN BY

 • 11.09.2017 - 22:19

Hei og god kveld snille deg! Har du hatt en fin start på uken? Det har jeg. Jeg startet dagen med å ta en god varm dusj før jeg tok bussen til sentrum for å møte Jenny. Vi gikk litt rundt om i sentrum for å ta litt bilder, før vi endte opp på Roll and Rock hvor vi bestilte oss hver vår milkshake. Fyy flate så god - her anbefaler jeg deg til å dra en dag du er i Bergen. 

 

IMG_3986

IMG_3989

IMG_3993

IMG_3996

Alt på Roll and Rock er skikkelig gjennomført! Til og med servitørene er kledd seg etter "temaet".Før vi satt oss til rette på restauranten dro vi ned på kaien for å ta litt bilder av Bryggen. Vi følte oss som de turistene.. haha! 

IMG_3997

IMG_4003

IMG_4017

Bryggen i Bergen♥

IMG_4008

IMG_4022

Jeg mener ALT er gjennomført... hallo, se på dette barnesete da! Jeg anbefaler deg å spise er en dag altså. 

IMG_4023

Og ikke minst bestille deg en milkshake. 

IMG_4027

IMG_4030
Jenny♥

 

Jeg tok bussen hjem med Endre etter han var ferdig på skolen, og klokken har bare gått i ett siden den tid. Haha - vi har sett litt på shameless da, en utrolig morsom og kleim serie på netflix! (De har flere episoder og sesonger på Stremio.io, visst du ønsker å se mer enn det som ligger på netflix) . Men ja, nå har vi en liten pause på serietittingen. Jeg blogger og leser andre blogger, mens Endre spiller.   

 

Haha.. ja, forresten, det har skjedd noe jeg aldri sku tru sku skje. Jeg har hatt skikkelig lyst på leverpostei m/agurk i det siste!!! Hallo? Jeg forstår ingenting, jeg liker jo egentlig ikke leverpostei en gang... Men allikavel har jeg hatt skikkelig craving på det.. Så idag kjøpte vi inn skive, leverpostei og agurk. Endre sa at det smaker enda bedre med majones på - så da stolte jeg på han, og ja, han hadde rett! 

IMG_4033

Åååhh nam, det var skikkelig godt. Tror jeg skal ta meg en skive til før leggetid. Hehe.. Lurer på om dette har skjedd deg før? Er dette normalt? ... 

 

Hva har du gjort idag?

 

 

Marie Oma 

 

 

 

 

 

 

HELGEN MIN

 • 10.09.2017 - 16:05

Hei på deg og god søndag! Helgen er snart over og jeg som føler den nettopp er startet, gjør ikke du? Helgen startet med at jeg reiste til Fusa fredags kveld. Vi kom frem ganske så sent. Klokken var vell nett passert 21. Vi hadde en fin kveld hvor vi bla. så på senkveld med Thomas og Harald (Søsteren min var publikum der i den episoden, er sykt misunnelig!). Ellers la jeg meg til å sove i en ok tid. Med tanke på at jeg måtte tidlig opp neste dag. 

Her er litt bilder fra turen på vei til Fusa. 

 

IMG_3925
Kristine var med oss på ferjeturen ♥ 

IMG_3927

IMG_3932

IMG_3935

IMG_3938

IMG_3939

IMG_3952

Kveldskos med Bella♥

IMG_3954

 

Lørdagen kom brått på. Jeg, Mamma & Pappa tok turen til noen slektninger. Onkelen til Mamma fylte hele 97 år denne dagen! Gratulerer så mye med dagen som var til han♥ Etter besøket reiste jeg videre til Bergen. Da jeg kom frem til Bystasjonen møtte jeg på Susanne & Jenny. Vi måtte selvsagt innom Espresso House å ta en obligatorisk kaffe. 

Her er noen bilder fra bussturen.. Ja, jeg kjeda meg litt. 

IMG_3976
Jeg måtte jo pakke med meg paraplyen, er trossalt Bergen jeg reiste til. 
IMG_3977


IMG_3984

IMG_3985

Etter kaffen og litt shopping tok vi bussen videre til Endre & Espen, hvor vi gjorde oss klar til et bra innflytningsvors og en god utgang! Bildet er fra instaen til Jenny. Du kan følge hun på @jennyrustad 

Jeg må si søndagen også kom brått på. Klokken nærmer seg fire allerede... Da vi våknet idag sier Endre så fint : Marie, gjett ka - eg har lagt plana for oss idag, tru da eller ei. .. Jeg spørr fint tilbake hvilke planer han har lagt for oss.. Svaret jeg får er "Nei, altså - vi skal ikke gjøre noen ting. Er du ikke stolt av meg, som endelig har lagt noen planer? .. Jeg klarer ikke annet en å le, haha, han er søt da! 

Vell vi får snakkes senere. Nå skal jeg gjøre .... ingenting! 

Har du hatt en bra helg? 

Marie Oma 

REISEKLAR

 • 08.09.2017 - 16:24

Hei og god dag! Det er fredag og helg, hurra ♥ Litt senere idag reiser jeg til Fusa, for å besøke min Mormor og Onkel. Jeg gleder meg kjempemasse, har ikke sett dem på lenge. Der blir jeg til i morgen - Da reiser jeg videre til Bergen. Endre og Espen skal ha innflyttningsfest - woho, dette blir en så bra helg! Jeg holder enda på å pakke.. Har holdt på i en evighet. Ønsker å ha med meg minst mulig, så her må jeg pakke praktisk. Huff, her er jeg ikke så flink, men jeg gjør mitt beste. Pappa kommer straks hjem fra jobb, med nystekt pizza fra pizzabakeren - det er forresten tilbud denne uken på stor pizza og brus!!!!

IMG_3900

IMG_3904

Håper pappa snart kommer hjem, begynner å bli ganske sulten nå. Vell, jeg får pakke meg helt ferdig, ta macen i sekken og gjøre meg reiseklar. Ellers så ønsker jeg deg en superfin helg! Håper du har det bra og koser deg masse ♥ 

 

Har du noen kjekke planer for helgen? 
Har du noen gode tips å komme med, for å pakke med seg minst mulig & praktisk? 

 


Marie Oma 

 

 

 

 

 

FULL MOON

 • 08.09.2017 - 00:29

Se så fin månen var i går kveld. Jeg satt i sofakroken å så på serie. Ser ut vinduet og oppdager denne store flotte rundingen på himmelen. Jeg satte serien på pause og henta kamera mitt med en gang. 

 

IMG_3887


...Jeg fant noen fakta om månen på en nettside, som jeg gjerne vil dele med deg! 

 

1) Månen beveger seg bort fra jorda med cirka 3,8 centimeter per år. En konsekvens kan bli at jordkloden roterer saktere, slik at dagene blir lengre. Kan du forestille deg en dag som varer i en måned? (PS: Ta det med ro, det vil ta milliarder av år før en eventuell effekt blir merkbar.)

2) Det er månens gravitasjonskrefter som gir oss flo og fjære. Vannet i havet trekkes mot månen, slik at det blir høyvann på den siden av jorda som vender mot månen.

3) Uten månen ville livet på jorda vært helt annerledes. Hvis månelys, flo og fjære forsvant, ville det ha stor påvirkning på de fleste arter.

4) 12 mennesker har vandret på månen. Det er flere som har vært på månen enn på de dypeste havdypene på jorda.

5) Uten romdrakt på månen ville du hovne kraftig opp, kanskje til det dobbelte av din vanlige størrelse.

6) På månen ville du veie mye mindre, ettersom tyngdekraften er langt svakere enn på jorda.

 

Hva synes du om bilde?

Marie Oma 

 

 

 

 

Good afternoon

 • 07.09.2017 - 18:32

Hei på deg og god ettermiddag! Klokken er allerede halv syv - hvor er dagen blitt av? Seriøst, det skremmer meg for hver dag som går, at tiden går ALT FOR FORT! Kan det plis gå litt saktere? ... Nå har jeg nettopp kommet hjem igjen, etter en liten tur på senteret sammen med Susanne.  Jeg kjøpte ingenting nytt denne gang. Det var liksom ikke så mye som fristet, heldigvis - haha. Penger spart. 

Jeg skal straks gå ut igjen. Ut på tur sammen med jentene ♥ Det blir koselig. I følge fitbitten min er det på tide å reise seg å gå flere skritt. Jeg har som mål å gå 10K til dagen. Jeg er ikke i nærheten en gang. Så jeg håper det kommer seg etter denne turen. 


IMG_3888

Vell, jeg får hive på meg noen tur klær og komme meg avgårde. Klokken går i fra meg her.. !!! Ellers håper jeg at du har hatt en fin dag og får en fortsatt fin kveld! Jeg tok forresten noen bilder av fullmånen som var i går .. vil du se hvordan de ble? Jeg legger nok ut noen bilder i løpet av kvelden.  Adjøø

 

Hva kjekt har du gjort idag?
Er du glad i å gå på tur? 

 

Følg meg gjerne på INSTAGRAM - @marieoma eller Snapchat - @moex 

Marie Oma 

 

 

 

ER DU EN DUFTLYSELSKER?

 • 06.09.2017 - 17:36

Hei!

Er du like glad i duftlys som det jeg er? Og bruker en evighet på å gå gjennom IKEA fordi du bare MÅ lukte på alle lysene før du drar videre?  Vell.. da har jeg noe å anbefale! Nemlig duft olje. Jeg kjøpte krukken min på kremmerhuset og oljen på the bodyshop.

 

IMG_3857

Jeg har duften POMEGRANATE & RASPBERRY. Den lukter kjempe godt! Det som er så bra med å bruke olje i stedet for duftlys, er at du selv kan velge hvor sterk duft du ønsker. Om du befinner deg i et lite rom, trenger man jo mye mindre enn det man trenger i en stor stue for eksempel. 

IMG_3859

IMG_3860
Man trenger kun tilføye litt vann i krukken også et par dråper med olje. 

IMG_3861

IMG_3862

IMG_3863

Er du en like glad duftelsker som meg, så anbefaler jeg deg denne her♥ Hvertfall nå som høsten er her og det bare blir mørkere og mørkere ute.

HVA FORETREKKER DU, DUFTLYS ELLER OLJE? 
 

MARIE OMA 

 

 

 

 

SIDEN SIST - NY HÅRFRISYRE

 • 06.09.2017 - 01:58

Hei! Lenge siden sist nå - det begynner å bli noen dager.. Jeg har lenge tenkt på å oppdatere her inne, men plutselig er det andre ting som distraherer, huff. Ihvertfall - siden sist har jeg både vert i Bergen, Kvinnherad og her hjemme på Stord. I Bergen var jeg bla.hos frisøren og har fått frisket opp håret (jeg er suuuper fornøyd med resulatet). I Kvinnherad var jeg på ItaloBrothers konsert, og her hjemme på Stord har jeg vert på sy foredrag, pluss mye mer. Jeg har gjort mye kjekt   og variert med andre ord! 

IMG_3775
På ferjen på vei til Bergen!
IMG_3778
Resultatet etter noen timer i frisørstolen!
IMG_3776

IMG_3817

Da jeg var i Kvinnherad bakte vi noen nydelige boller..igjen! Haha, åh - jeg har fått helt dilla på desse her. De er så gode!

IMG_3821

Svigermor har tatt på seg ansvaret å passe på Julipus i et semester. Her har hun funnet seg tilrette på fanget mitt. Så søt!

IMG_3812

IMG_3803
Haha, her tror jeg Julipus hopper ut av hendene mine....Haha - en liten funfact om meg, jeg hater egentlig å bære andre katter enn min egen. Ikke vet jeg hvorfor, men jeg er så skeptisk til andre katter, enn Molly. 

IMG_3801

Wow - gu så lys i håret jeg er blitt nå! Det er skikkelig uvant enda. Nå jeg skal bli til en skikkelig rosablogger?

IMG_3800

Som frisøren sa etter hun krølla håret mitt " Nå ser du ut som en porselens dukke" vi ble enige om å børste ut krøllene, slik at det så mer naturlig ut. Jeg svarte henne fint tilbake at dette måtte vi gjøre noe med, for dagen før jeg dro til frisøren var jeg og kjæresten på kino, Annabelle 2... så om jeg kom hjem som en porselensdukke tror jeg at jeg hadde blitt kastet rett på ut døra igjen... For Endre var livredd under hele filmen! Heldigvis syns han at jeg ble fin på håret. Ikke det at han kunne sagt noe annet... 

Forrige fredag reiste vi en liten gjeng til Kvinnherad. Jeg inviterte bla. Susanne over fjorden. Vi var som sagt på ItaloBrothers konsert på lørdagen, noe som var utrolig bra!!! Jeg er veldig glad jeg dro. Vi sto helt fremst, fikk tatt han i hendene å greier. PLUSS - vi fikk ta bilde med han! Wææ! Altså.. han her hørte jeg mye på da jeg var mindre. Den tiden jeg var på HarryKlubben og dansa... Så denne konserten var bare helt rå! 

Da jeg kom hjem til Stord igjen dro jeg og mamma på fy foredrag, mer om dette kan jeg skrive om i et annet innlegg. Nå begynner klokken å tikke seg mot natt og jeg bør legge meg nå. Dum som jeg er ligger våken nå å hører på trenings musikk. Frister å ta seg en joggetur, men det er ikke innenfor nå. Jeg får heller sette på en alarm i morgen tidlig å ta meg en joggetur da. Hehe... GOD NATT!!

 

Hva kjekt har du gjort i det siste?
Hva synes du om min nye hår frisyre? 
Har du hørt om ItaloBrothers før? 

 

Marie Oma 

 

 

 

 

 

 

Marie Oma

MARIE OMA - 22 - FOTO - STORD

Kontakt meg

moex@hotmail.no

Følg meg

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits