TILBAKEBLIKK 2016

 • 30.12.2016 - 16:24

2016 har gått fort. Veldig fort. Nå drar reisen inn mot 2017 og det gleder jeg meg til! Jeg har troen på at det blir et bra år! 2016 har vert både et bra og dårlig år. Det har vert mange oppturer og mange nedturer, så jeg krysser fingrene på at til neste år så blir det litt mindre nedturer, og heller enda fler oppturer! 

Under er det mange bilder fra året som har gått, det øverste er fra nyttårsaften i fjor! Den feiret vi i Kvinnherad sammen med svigerfamilien min. Og dette var starten på et brusfri år. 

IMG_5658

Jeg bodde på dette tidspunktet i Haugesund, sammen med mine to Wifeys. Sanja og Diana. Her hentet jeg og Diana, Sanja på flyplassen på Karmøy. Vi var en uke uten hun,, så det var et høydepunkt!

IMG_5692

Jeg og Sanja dro på fototur :

natur_marie_oma4

Endre lærte meg å like majones på egg.

IMG_6093

Jeg sluttet på utdanningen innenfor Nautikk, fant ut at det var ikke noe for meg. Og jeg flyttet fra Haugesund..Det var et tungt valg, for jeg var så redd for å skuffe noen.. Men den jeg hadde skuffet mest til slutt hadde nok vert meg selv. 

IMG_6112

Jeg fikk møte Linnea for første gang! For en nydelig jente! Dette er da dattera til Stine og Alexander.De bodde også i Haugesund da jeg gjorde det, så jeg kom ofte på besøk. 

IMG_6260

Jeg farget håret brunt!

5

Jeg ble med pappa på dugnad på Fyrøya! 

IMG_6781

Lillesøsteren min var russ, og var med på tidenes russerevy!! Der er noe av det beste jeg har sett. 

IMG_6881

IMG_6975

Grillfest hos Øvsthusen, sammen med gutta mine. 

IMG_7724

Vi fikk TV Sunnhordland på besøk. Pappa var med på en episode med "Garasjen"! KULT!

IMG_7780

Jeg fikk fine gjester på besøk på 17. Mai!

r_marie_oma_oma_oma_IMG_7870-2

Reiste til Slotterøy med familien!

slotterøy_marie_oma_IMG_8136

Jeg fikk se hustomten til Tante og Onkel som holder på å bygge hus!

slotterøy_marie_oma_IMG_8269

Bursdagsfeiring og grilling på stranda. 

IMG_9064

Hadde jentekveld hos meg en fin sommerdag.

IMG_9127

IMG_9265

Jeg og Hanne reiste på spontantur til Oslo og dro på MUSE konsert! Vi var også noen dager i Drammen og besøkte Andrea!

IMG_9329

IMG_9360

Var på D/S Stord1 tur.

stord1_marie_oma_IMG_9542

Var ute å spiste på 21 årsdagen min, sammen med mine gode venner.

IMG_9597

Jeg og Endre var på visning i Bergen. 

IMG_9657

Endre tok laseroperasjon.

IMG_9670

Vi dro på TYSNESFEST!!!! Endre var der ikke så lenge .. han knakk foten etter noen timer. Sååå vi prøver igjen til neste år!

IMG_9742

Silje & Jenny kom på besøk til Kvinnherad, og ble med til Tysnesfesten!

IMG_9700

Sommeren 2016 var jo Pokemon sommeren, så her var det mye jakt.

IMG_9800

Jeg har vert på tidenes mest kuleste restaurant! MAN KUNNE SITTE INNE I BUSSEN Å SPISE!!!

IMG_2317

SE SÅ KULT!

IMG_2331

Vi hadde noen fine dager i Bergen! Med sol og fint vær. Veldig fint vær. Vi var litt i tvil om det var i Bergen vi var, siden det ikke regnet en dråpe på flere dager.

IMG_2372

Vi stelte i stand en liten grillkveld sammen med kompisene til Endre. Siste dagen før vi pakket i bilen og flytta til Bergen!

IMG_2376

Grillet og koste oss i nygårdsparken! 

IMG_2435

Vi var en del på IKEA. Endre fikk spesial behandling av oss, siden han hadde no knekt fot. 

IMG_2459

Vi ble samboere!! Og hver gang det var tilbud på grandis var det bare å hamstre inn..Vi spiste mye grandis. 

IMG_2477

Jeg ble hekta på dette spillet. Ticket to ride. Jeg spillte det for første gang sammen med Stine og Alex. også fant jeg ut at resten av vennegjengen også var hekta på det , åååå jeg ble såå glad!

IMG_2586

Venninna mi Marie fikk seg jobb på MapStore og inviterte oss på VIP kveld!

IMG_2672

Svigers tok oss med til Akvariet! 

IMG_2755

Mamma og Pappa kom på besøk til oss i Bergen!

IMG_3003

Jeg bakte ofte boller og rundstykker. Slik at Endre fikk med seg god niste på skolen.

IMG_3145

Hatt mange fine jentekvelder i Leiligheten!

IMG_3325

SIMONE KOM PÅ BESØK I HØSTFERIEN!!!

IMG_3798

Jeg og Endre spiste julemann i OKTOBER! ... heh..

IMG_4022

Jeg fikk smaken på salami! Det var det faktisk kjæresten til Andrea som lærte meg. haha! Etter det ble jeg helt hekta. Men Endre lærte meg å like det med majones også. 

IMG_9572

Jeg var på vinkveld hos Marie Sjo, hvor jeg ble kjent med noen kjempe herlige jenter!

 01

Endre lærte meg å like ost med syltetøy! 

IMG_9677

Vi var i bursdagsselskap på VOSS, og feiret dagen til svigerbestefar. 

IMG_9865

Jeg ble ambasadør for NIVEA! 

IMG_9788

Desember mnd. kom og mamma er så snill og lagde julekalender til meg og Endre! 

IMG_9904

Endre hadde bursdag, og jeg lagde biff middag for første gang!

IIMG_9919

Hadde koselig bakedag sammen med to gode venninner, før juleferien startet! 

IMG_9983

For noen fine minner og tilbakeblikk! Jeg må også dele at jeg fikk meg et nytt søskenbarn i år, Johannes!! 

 

Har du hatt et bra år? 
 

Marie Oma

 

This morning

 • 29.12.2016 - 15:29

Heisann og god morgen! Jeg har virkelig ødelagt døgnrytmen min nå i jula. Huff, men nå skal jeg bli bedre. Fordi nå er vi back too the hverdag. Skal bli godt å få litt rutine på ting igjen. Det er bare få dager til selve nyttårsaften, hvor vi hopper inn i 2017. Wæ - jeg gleder meg! Vi skal feire her hjemme på Stord. Jeg har ikke feiret den her på 4 år. De 3 siste årene har jeg feiret den i Kvinnherad sammen med Endre og svigers, og for 4 år siden feiret jeg både Jul & Nyttår i Thailand! Tenk deg det da. Så i år skal jeg kose meg her hjemme på Stord sammen med familien. Endre og Tonje kommer også og skal feire med oss. Tonje (svigersøsteren min) Har enda ikke hilst på familien min, så det gleder jeg meg til! 

Vell, idag skal jeg bare slappe av, rydde og gjøre ting klart til Endre og Tonje kommer, og lage litt nyttårspynt! Samt så skal jeg skrive en liten liste på hva jeg vil oppleve i 2017! Jeg har allerede skrevet ned ett par punkter, men flere skal det bli! Kanskje jeg legger ut listen på bloggen en dag?

IMG_9829

IMG_9833

IMG_9839

IMG_9842

IMG_9843

 

I hele 2016 har jeg vert BRUSFRI. Hvem tror dere skal sprette brusflaska i det klokka passerer 00:00 på lørdag?? Heihei det er meg! Jeg må si jeg er veldig stolt over meg selv som har klart å nå målet mitt. Dette er første gang på 21 år jeg noen gang har klart å holde ett nyttårsfortsett. Hallelujaa for en herlig følelse! Jeg klarte det!!!! Mamma har sagt at jeg skal få lov til å plukke ut og velge hvilken brus vi skal ha. Det skal LETT bli pepsi max, julebrus og urge, og fanta og og ...åååå, jeg gleder meg. Endre sier så fint til meg at "Stakkars deg, du kommer til å kjempe mye luft i magen"  jeg svarer så fint tilbake: "Jeg synes no mer synd i deg som skal sove med meg..".

Har du holdt ditt årets nyttårsfortsett?
Har du noen mål for 2017?
Hva skal du idag?
Hvordan skal du feire nyttårsaften?

 

Marie Oma

 

JENTEKVELD

 • 28.12.2016 - 18:28

I går 27. Desember hadde jeg og jentene en etterlengtet jentekveld. Jeg har lenge vert spent på denne kvelden, siden det er mer eller mindre  et halvt år siden jeg har sett Andrea og Constanse. De begge to har flyttet til sør og øst landet. De andre bor litt nærmere Stord da, som for eks. i Bergen, mens noen er boende her. Vertfall - jeg gledet meg lenge til å høre hvordan det har gått med jentene mine. Birgitte har bla. vert i Slovenia i 3 mnd.! Åh, selv elsker jeg å høre historier på hva andre har opplevd. Jeg blir så inspirert. 

IMG_9773

IMG_9772

IMG_9775

IMG_9782

Jeg var lenge i tvil om jeg skulle dra, eller ikke. Med tanke på at det var svigersøsteren min sin bursdag, og hun skulle feire den sammen med familien. Men jeg fant ut at det er såå lenge siden jeg har sett jentene. + Tonje og Endre kommer hit til om få dager, så da får vi ta igjen feiringen til da! Egentlig så hater jeg å ta slike avgjørelser. Får fort dårlig samvittighet - her skal jeg bli bedre! 

Det var en fin jentekveld med en nydelig graut som Birgitte lagde. Første gang hun lagde graut, og må jammen si hun imponerte! Hun hadde pyntet det så fint og gjort det skikkelig koselig! Vi hadde også pakkelek, koste oss med frukt og popcorn. Politisk ukorrekt spilte vi også! hahah! 

IMG_9797

IMG_9809

IMG_9812

IMG_9816

IMG_9817

Marie & Simen har bla. annet kjøpt seg hund!!! Jeg har vell nemt det sånn smått på bloggen tideligere, når jeg har vert hundepasser. Se så nydelig han er!! Aw  - jeg smelter. Han er en stor sjarmør! 

IMG_9786

IMG_9788

Jeg er heldig som har så fine og gode venninner. Timene gikk fort. Vi ble ikke så veldig seine, siden folk skulle på jobb dagen etter, men jeg koste meg hvertfall! 

 

Hva gjorde du igår?
Hva synes du om bildene?

 

Marie Oma

CHRISTMAS 2016

 • 28.12.2016 - 01:12

Heisann og god kveld - og GOD JUL! Som jeg nemnte i mitt forrige innlegg så har jeg ikke blogget på en uke. Dette har sine grunner, jeg har rett og slett ikke vert i form, sovet utrolig dårlig om nettene og ikke helt klart å slappe av. Nå i romjulen har jeg endelig fått til å slappe litt mer av. Jeg har de siste dagene kost meg med mye (les alt for mye) god mat. Familien og koselige filmer. Desse stundene setter jeg så utrolig stor pris på. 

På julaften var vi 11 stk. samlet hos oss. Jeg ville prøve meg på noe jeg aldri har vert med på, nemlig å ha en liten lek mens vi satt å spiste middag. haha, det var veldig morsomt. Dette gikk ut på at jeg hadde skrevet 11 forskjellige oppdrag, som skulle gjennomføres iløpet av måltidet. Alle fikk hver sitt oppdrag og det befant seg under tallerkenen. Jeg kan nemne noen av oppdragene: "si god jul hver gang noen reiser seg", "klappe 3 ganger noen sier Jul", "fortelle en vits" , "innrømme noen rampestreker du har gjort, gjerne fra da du var liten", "holde en takke tale, hvor du bla.annet skryter over juletreet , middagen og dekorasjonen". Hehe - ja, det var noen .. og jeg synes det var utrolig kjekt, dette vil jeg ha flere ganger! 

 

IMG_9605

IMG_9629

Etter maten og desserten lot vi maten sige litt,  så delte vi ut gavene og pakket de opp. Deretter viste jeg frem en film, fra en tur vi hadde med nesten hele familien. Det var så kjekt å se tilbake på! Deretter satte vi egentlig bare å snakket og koste oss. Farmor og Farfar fikk bla. annet latterkrampe begge to - haha , det var såå kjekt å se. Vi lo alle sammen med dem! 

 

IMG_9649

IMG_9652

IMG_9614

IMG_9616

IMG_9756

Jeg fikk mye fint til jul, i år også - så tusen takk for alle de fine gavene jeg fikk! Nå i romjulen har jeg egentlig tatt det veldig med ro. Jeg håper bare formen blir bedre til nyttårsaften, den er absolutt på bedringens vei, så håper det fortsetter den veien og ikke brått snur. Hørte rykter om at NORU viruset is back, håper virkelig vi slepper det i år...for DET er ikke bra. 

Endre og Tonje kommer om få dager, det gleder jeg meg veldig til! Tonje har enda ikke fått hilst på familien min. Etter snart 4 år!!! haha . så dette er på tide! Vi skal feire nyttårsaften her hjemme på Stord i år. Har ikke feiret den her de siste årene, så det blir koselig! 

 

Har du hatt en fin jul?
 

 

Marie Oma 

Velkommen Urd

 • 26.12.2016 - 02:32

Heisann og god kveld! Nå er det faktisk en uke siden sist jeg skrev et innlegg her på bloggen, og denne uken har gått fort. Alt for fort. Det er mye som har skjedd på kort tid. Julaften har til og med vert? Åh, det var en nydelig kveld hvor vi samlet nesten hele familien hos oss. Det var fint og utrolig koselig. Jeg kommer nok til å skrive ett eget innlegg for det, og dele litt bilder! 

I skrivende stund ligger jeg i senga og er egentlig klar til å ta kvelden.Silke pysjen min er selvfølgelig på, men først skal jeg nyte litt musikk i mitt nye headsett som jeg fikk i kalendergave! Ligger faktisk å hører på Pink Floyd. Prøver å roe meg selv ned med det. Kanskje jeg tilslutt klarer å sove. 

IMG_9837

I morgen er det meldt skikkelig dritt vær, og de anbefaler å lade telefoner og batteribanker opp, for strømmen kommer mest sannsynlig til å gå, det samme gjelder internettet. Jeg hører det ute allerede nå at det begynner å bygge seg opp noe... Så velkommen Urd, som de har valgt å kalle stormen...  Håper det ikke tar helt av og at ingen skader oppstår. De oppfordrer jo folk til å holde seg inne...Sist noen oppfordret meg til det - så gjorde jeg det motsatte. Da for vi en liten gjeng ned til sjøen for å ta noen bilder. Det var på den tiden jeg gikk på folkehøgskole. 
Om jeg får internett i morgen, så skal jeg publisere et innlegg fra vår julaften! Viss ikke - så vet dere årsaken. 

Har holt på med dette innlegget i over en time.. Jeg har enda ikke klart å legge meg skikkelig. Klarer ikke helt finne roen. Nå har jeg skiftet ut Pink Floyd med litt mer filmmusikk. I den siste timen har jeg også vert litt på youtube å sett på de siste vloggmasene som er blitt lagt ut av de ulike youtuberene - det har jeg enda ikke fått sett, før nå...! 

God natt! Håper dere alle har hatt en fin og rolig juletid. Så snakkes vi plutselig igjen! 

Har du hatt en fin jul?
 

Marie Oma 


Room details

 • 17.12.2016 - 12:53

IMG_0087

IMG_9512

IMG_9513

IMG_9514

IMG_9519

IMG_9522

IMG_9523

IMG_9524

IMG_9525

IMG_9530

IMG_9529

IMG_9533

Hva synes du? 


Marie Oma

 

INNKJØP FRA MAC

 • 16.12.2016 - 02:17

Heisann! På mandag da jeg kom hjem til Stord igjen, var noe av det første jeg gjorde å reise til Haugesund, sammen med Hanne for å shoppe litt. Det var kjempe koselig, handlet julegaver og ting til oss selv. Jeg kjøpte meg bla. annet min nye favoritt sminke fra MAC. Nemlig denne highlighteren!!! ÅÅåå som jeg elsker den. Den er super fin på. Min forrige ( som var en tester fra make up mekka,,, er snart tom.. så da tenkte jeg å prøve meg på en fra MAC, og jeg er superfornøyd). 

IMG_9439

IMG_9436-2

IMG_9433

IMG_9430

Om dere vill så kan jeg prøve å få tatt noen bilder av den når jeg har den på? Jeg er hvertfall veldig fornøyd. Og hun som solgte den til meg var supersøt og gidde virkelig en god kundeservice! Fikk lyst å dra tilbake å handle mer. Åh - elsker å komme inn i butikker hvor de gir meg en god opplevelse spesielt ved å gi god kundeservice. Enkelte burde ha fått opplæring i det. Er mange butikker man kan gå innpå hvor de ikke ser på deg en gang , eller sier hei. Jeg forventer hvertfall et smil, men er ikke alle som gir det heller. Og daaa har jeg bare lyst å dra ut fra butikken med en gang. Huff. Det skal jo ikke så mye til. Et smil, et hei, eller en liten smalltalk, spørre om jeg trenger hjelp, komme med tips... janei, heldigvis er det mange som er flinke med kundeservice. 

 

Hva synes du om innkjøpet? 
Har du noen favoritter fra MAC? 
Har du en god highlighter som du er fornøyd med? 

Marie Oma 

 

GOOD MORNING

 • 15.12.2016 - 13:47

IMG_0032

Se så fin himmelen var her en dag. Dette bilde ble tatt forrige søndag da jeg og Endre var å leverte ut en julegave. Jeg var så glad for at jeg tok med meg kamera, for se så nydelig. Det er ikke hver dag man kan se på solen, uten å få vondt i øynene, men dette klarte vi denne dagen. 

Idag er det torsdag, og det er kveldsåpent på Amfi senteret. Jeg skal selvsagt ta turen innom, for Erlend Brattland skal ha gratis julekonsert. Hvor koselig er ikke det? Jeg skal dit sammen med Anita, Susanne og Hanne. Jeg ser frem til det. Men før den tid skal jeg redigere litt på en film jeg holder på med, også er det jeg som har tatt på meg ansvaret med å lage middag, som da er Pasta, Kylling & Pesto. mmm, her må jeg bare takke Simone og Jenny for at de åpnet en ny verden for meg, og viste meg denne retten. Guuu så godt! Gleder meg til å la resten av familien smake på. 

 

Hva skal du idag?
Hva synes du om bilde? 

Marie Oma 

VIDEO - JULEKAKEBAKING

 • 14.12.2016 - 23:38

 

Hadde en koselig julekakebaking sammen med Jenny og Hannah her en dag. Alt er selvfølgelig blitt spist opp nå da...Var godt så lenge det varte. Som dere kanskje kan se i videoen så spiste jeg litt for mye deig...altså - julemann deig? DET ER SÅ SYKT GODT, men jeg angra dagen etterpå for å si det sånn.. Var ikke så godt for magen. Menmen, vi koste oss hvertfall! 

Hva synes du om filmen?

Marie Oma 

HJEMME PÅ STORD

 • 14.12.2016 - 19:15

Heisann og god kveld! Mandags formiddag reiste jeg hjem igjen til Stord, noe jeg har gledet meg lenge til. Nå er vi allerede kommet oss til onsdag, så jeg har jo vert hjemme i ett par dager. Da jeg kom hjem i 17 tiden på mandag - dro jeg og Hanne rett til Haugesund, på Amandasenteret for å handle inn litt julegaver! Det ble sent før vi kom hjem igjen.. og vi kom akkurat til kolonnekjøringen i Bømlafjortunnelen..jippi. Det var helt forferdelig! Jeg er ikke så glad i den tunellen fra før av, så det var lite gøy.. 

I går, tirsdag var jeg en tur nedom Amfi senteret på Stord, sammen med Kristine og Mamma. Vi så litt på juleklær og julegaver. Senere fikk jeg besøk av Anita og Hanne. Er utrolig lenge siden jeg har vert med Anita.. tror faktisk at sist var i sommer en gang. Wow - alt for lenge siden, så det var på tide og det var godt å være med hun igjen. Vi koste oss med julekaker og kortspill! 

 

IMG_0041

IMG_0049

Bildene er fra forrige uke en dag. De så fint det var med skodden ved Fløyen!

Idag har dagen gått i ett, igjen. Jeg startet dagen med et møte. Etter det møtte jeg Mamma og vi tok bussen opp til Heiane. For å kjøpe flere julegaver, og for å kjøpe oss en god lunch på Soradas. mmmmm!! Beste lunchen jeg har hatt på lenge. Jeg bestilte meg selvfølgelig kylling, stekt ris og vårrull. 
Etter lunchen var spist slokna jeg på sofaen, og her har jeg egentlig vert siden..! Jeg har jo selvfølgelig gått att og fram fra stuen til kjøkkenet da, for å hente påfyll av julekakene. Hehe.. 

Nå skal jeg og Mamma finne frem juletreet som ligger gjemt nede i kjelleren. Pakke det opp og pynte det. Jeg hadde så lyst på juletree på rommet mitt i år. Så da er jeg så heldig som får bruke det ♥ Mamma begynner å bli utålmodig - så vi snakkes senere. Ønsker dere alle en fortsatt fin kveld! 

 

Hva har du gjort på i de siste dagene? 
Har du tatt deg juleferie nå? 

 

Marie Oma 

GOOD MORNING BERGEN

 • 12.12.2016 - 09:22

Heisann og god morgen! Mandag og ny uke. Idag reiser jeg hjem til Stord. Føler det er en evighet siden sist jeg var hjemme, så det ser jeg veldig frem til. Jeg sto opp tidlig idag, siden det er siste morgenen sammen med Endre, på lenge. Så idag lagde jeg kaffe og frokost på senga. Det ble pannekaker. Klokken gikk fort, så tilslutt måtte han nesten springe ut døra.. Jeg hater virkelig å si hade. Det er jo bare snakk om litt over en uke til før vi får se hverandre. Det er jo ikke lenge, men - lenge nok. Vi er jo nå blitt vane med å se hverandre hver dag. Så det blir merkelig. 

Jeg reiser ikke før litt senere idag, men jeg vil ha god tid på meg. Jeg har mye å pakke.. og enda mer å bære. Wæ - gruer meg til å bære med meg alt dette lasset på bybanen og bussen.. Årh.. men, jeg skal være ute i god tid, slik at jeg ikke stresser - det er det verste jeg vet. Å ha dårlig tid til noe. 

IMG_9932

IMG_9929

IMG_9935

I går kveld før vi la oss til å sove, koste vi oss med en god film, fra netflix. Spectral.. Jeg fikk ikke se hele da, i og med at jeg sovna. Men, jeg tror nok at jeg skal se den igjen, slik at jeg får med meg alt, for den virket utrolig bra! 

Vell, nå skal jeg fylle opp kaffekoppen min, sminke meg mens jeg ser litt på youtube, vaske badet ogsååå gjøre meg klar til å reise hjem til Stord. 

 

Jeg håper du får en nydelig mandag! 

Hva skal du idag?
Hva er din favoritt frokost? 
Har du sett Spectral før? 

 

Marie Oma 

MIN ØNSKELISTE JULEN 2016

 • 11.12.2016 - 01:25

Heisann og god helg! Nå er det ikke lenge til jul, dermed tenkte jeg å dele min lille ønskeliste med dere! Jeg har fått mange spørsmål om hva jeg ønsker meg til jul, men det er ikke alltid like lett å svare heller - når en egentlig ikke helt sikkert vet. Haha. Jeg har jo det meste, sååe... Men, jeg har satte meg ned og tenkt skikkelig hardt, for jeg vet jo at jeg har mange ønsker, men jeg har bare glemt de. For jeg har så utrolig mye annet å tenke på om dagene. But, here you go. Her er min lille ønskeliste for julen 2016. 

 

Uten navn-1
1. Pysjamas med mykt og godt stoff inni.(Denne svarte og rosa her, har jeg selv sett på h&m, har sett på den hver gang jeg er innom butikken.. klør i fingrene å kjøpe selv.) 2. Polaroid kamera. 3. Serveringsbrett (slik at Endre kan lage frokost på senga til meg i helgene).. 

 

Uten navn-2
4. Et nytt kamera, et Canon 6D kamera. Jeg sa jo til meg selv at om jeg klarte å gå ett år uten å drikke brus, så skulle jeg belønne meg selv med et nytt kamera. Men nå sier økonomien min noe helt annet, og har andre prioriteringer.. 5.Fotostudio!! Hehe,, dette står vell på ønskelista mi hvert år, og er en drøm for meg å ha. 6. Vind og vanntett tur bukse! 2017 skal bli mitt friluftslivår! Jeg har lyst å oppleve mer og se hva naturen har å tilby, og prøve mer aktiviteter som går an å gjøre ute. Med andre ord, jeg skal bli mer aktiv!!! 7. En god vind og vanntett tur jakke! 8. En fin, stilig og god tur termos!! Gjerne i en knall og fresh farge. 

 

Uten navn-3
9. Marshall headset, 10. Bobblejakke fra Addidas, 11. tursekk (gjerne med sånn drikkefunksjon) 12. Ligretto, 13. Ticket to ride, 14.Addidas jakke. 

 

Uten navn-4
15. sminkekoster, 16.mumikopper, 17. Matte leppestifter fra MAC, 18. Gavekort på kino. og andre kjekke opplevelser! 

 

Tja, det var vell mine ønsker for i år. Det er nok mye mer jeg ønsker meg, masse små ting, som duftlys og annet interiør. Koselig og søte sengetrekk, dolse gusto kaffe kapsel trakter ++++++ 

Hva ønsker du deg til jul?

 

Marie Oma 

 

OPPSKRIFT PÅ EN GOD OG RASK MIDDAG!

 • 09.12.2016 - 18:07

Heisann og god dag! Det er fredag og helg igjen, så idag tenkte jeg å dele en super god middags oppskrift til dere. Denne er veldig enkel å lage, og det tar ikke så lang tid. Selv er dette en av mine favoritt retter. 

Dette trenger du: 

1pk. kjøttdeig 

1/2 pk. creme fresh 

1 pk. holiday dipp 

1 søtpotet 

1 brokkoli 

Det du gjør er at du skreller søtpoteten, og deler den opp i skiver, da tar det mindre til å koke den. Kutt opp brokkolien, og sett de på koking. Steik kjøttdeigen, hell i holidaydippen, og tilsett cremfreshen. Bland det godt inn.  Når det er gjort er det bare å vente til alt er ferdig. og wollaaaå - nyt det! 

 

IMG_9938

IMG_9941

IMG_9943

IMG_9944

 

Åh, jeg ble sulten bare av å se på bildene.. haha - vurderer sterkt å ha dette til middag idag igjen..! 

Har du smakt dette før?
Hva er din favoritt middag?

GOD HELG!

Marie Oma 

God morgen onsdag

 • 07.12.2016 - 10:20

Heisann og god morgen, kjære lesere!

Det er egentlig helt utrolig at jeg er våken. Jeg sleit skikkelig med å få sove inatt..Det er ikke mange timene jeg har fått søvn på øynene, for å si det sånn. Idag hadde jeg egentlig planlagt å gå en morgentur, men da jeg hørte hvordan været var ute,,, så ble det kjapt endring i planene. Jeg lagde meg heller en god frokost, satte meg inn i stuen, og la meg under tepper for å se på tv. Her har jeg vert siden klokken 0800 idag. Etter frokosten var spist, åpnet jeg kalendergaven jeg fikk av mamma. Som hun har gjort i alle år, har hun i år også laget pakkekalender til meg. I år deler jeg den med Endre. Så vi har hver vår dag, og en felles dag. Utrolig koselig! Jeg har en så snill og god mamma, jeg er heldig som har deg♥

IMG_9950

IMG_9951

IMG_9952

IMG_9953

IMG_9904

Senere idag får jeg besøk av Jenny og Hannah, vi skal prøve oss på å bake julemann! Ååå som jeg gleder meg til det. Så før den tid må jeg få unnagjort litt vasking og rydding. De kommer ikke før ikveld, så jeg har god tid på meg. 

Jeg ser frem til å spise mye deig og høre på julemusikk! ... og spise ferdigstekte julemenn da. 

 

Hva skal du idag?
Hvilke julekaker er din favoritt?

 

Marie Oma 

HVA - ER DU EDRU?!

 • 06.12.2016 - 17:15

Heisann og god dag! Har du noen gang opplevd drikkepress? I såfall er du ikke den eneste. De aller fleste har vell opplevd det.  I helgene blir man ofte invitert på arrangemang som inkluderer alkohol. Bursdagsvors og lignende. Det er ofte jeg ikke er så gira på å drikke alkohol, for det ødelegger kroppen min totalt dagen etterpå, og jeg orker rett og slett ikke å sløse bort dagen derpå. Av og til bare frister det ikke å drikke, jeg har rett og slett ikke lyst, så da finner jeg ut at jeg heller kan komme i edru tilstand. Jeg har det jo like kjekt - for jeg får se og være med vennene mine. 

Når jeg kommer til festen / vorset. Hilser og klemmer, setter meg til rette i sofaen og snakker med folk. Så ser de at jeg ikke har noe å drikke på... Eller at jeg drikker en energi drikk. Da kommer det : Hva ? Drikker du ikke, er du edru? Neeei komman, du må jo drikke!  Hallooo - jeg har mye, du kan få av meg. Hvorfor drikker du ikke? Pliis, du må jo drikke med oss. 

IMG_5658

Jeg synes det er teit. At folk spør hvorfor du ikke drikker. Altså , enklere er det ikke - jeg vil rett og slett ikke drikke. Må jeg ha en bedre grunn? Jeg får som oftest ett tillegg spørsmål,, og det er - Er du gravid eller?  - altså .. hallo? Nei, jeg vil bare ikke. Jeg synes det er dårlig gjort at folk ikke respekterer det.  Når jeg selv drikker, og er på vors med noen som er edru, så kan jeg spør "åja, er du edru?"  men jeg spør aldri "hvorfor?". Det kan være så mange grunner. Mange personlige grunner som jeg overhode ikke har noe med å gjøre. 

Alkohol er ikke grunnen til at man har det gøy. Det er selve stemningen, folkene og det som skjer rundt som er gøy. Og nei - jeg har ikke behov for å dra ut hver eneste helg. Selv setter jeg mer pris på å være hjemme, spise god mat og se en bra film. Spille noen kjekke spill eller annet. Jeg har ikke merket så mye til drikke press i det siste, men det var spesielt før. 

 

IMG_5656

 

Husk, du har mot til å si nei! 

Jeg søkte opp drikkepress på google, og kom innom helsenorge.no , du kan lese hele artikkelen HER om du ønsker det. Men her skrev de ned noen punkter til "unnskyldninger" du kan komme med, selv synes jeg desse var ganske bra og jeg tror de funker. 

 • Først og fremst skal du tenke på at det er helt greit å si nei.

 • Alliér deg med én eller flere venner som heller ikke vil drikke. Det er lettere å si nei når man er flere.

 • Ha med deg din egen drikke ? noe du synes er et godt alkoholfritt alternativ ? så er sjansen mindre for at du blir tilbudt noe.

 • Hold deg i aktivitet på festen. Dans, gå rundt og snakk med forskjellige folk.

 • Forbered noen motspørsmål hvis du blir spurt om hvorfor du ikke drikker, «Hvorfor drikker du?» eller «Jeg liker ikke måten jeg reagerer på alkohol på og har det like gøy uten».

 • Bruk andre som unnskyldning, enten det er foreldre som er strenge, du har barn som du må stå tidlig opp med eller si at du har en avtale der du ikke vil være i bakrus.

 • Har du førerkort, kan du si at du kjører.

 • Pass på hverandre og hjelp hverandre til å si nei hvis noen ikke vil drikke.

 • På arbeidsplassen kan det være lurt å snakke om alkoholkulturen som er der ? oppfordre lederen din til å ta det opp som tema.

 • Er du opptatt av å oppnå treningsresultater, er dette en god grunn til å unngå alkohol. Forskning viser at alkohol påvirker treningsprestasjoner negativt​​.

 • *Snakk med en du har tillit til. Det kan være en kollega, en venn, eller legen din ? eller for ungdom, også foreldre eller helsesøster på skolen.

 

 

Alt handler ikke om alkohol. Man trenger ikke alkohol for å ha det kjekt. Har du noen gang opplevd drikkepress? I såfall, hvordan handterte du det? 

Marie Oma 

 

OPPSKRIFT PÅ SJOKOLADEKULER

 • 04.12.2016 - 23:18

Heisann og god kveld! Her en dag, for noen uker siden. Kom jeg på en oppskrift jeg har liggende i ene boka mi, som jeg nesten hadde helt glemt ut. Jeg lagde desse sjokoladekulene ofte før, for sånn mange år siden.. Tilbake til den tiden jeg gikk på ung. skolen. Denne oppskriften fikk jeg av en god venninne jeg hadde før, Aurora. Jeg var ofte med hun hjem - og ene dagen lagde vi desse her. De er sykt gode. Jeg tror hun fant oppskriften fra en oppskriftsbok fra TL - Klubben eller noe. Noen som husker den klubben? haha. Det gjør jeg. Må si jeg var medlem bare for å få tingene, og ikke bøkene. 

Hvertfall... Dette trenger du : 

Δ 6 ss melis

Δ 1 ts vaniljesukker 

Δ 3ts kakao pulver 

Δ 3 barneskeier margarin

Det du gjør er å blande alt det tørre i en skål eller bolle. Spelt smøret, og ha det i det tørre og bland det godt inn. Derretter lager du kuler av "deigen" og legger det på et fat. Du velger selv størrelsen. Jeg liker å ha de i den størrelsen som jeg har på bilder under. Etter det legger du det til kjøling i kjøleskapet til dem blir kalde. Ca. 20/30 minutter. 

IMG_9743

IMG_9747

IMG_9750

Håper det smaker! For det gjør det her. De blir spist opp med en gang..  For noen dager siden sendte jeg bilder til min mor og sporte " ååå mamma husker du desse?" Hun svarte så fint tilbake at " ja, desse husker jeg, men jeg tror jeg aldri fikk smake - for du og Kristine spiste de opp med en gang."  hehehe....

 

Skal du prøve deg på desse?
Har du smakt noe lignende før? 

Marie Oma 

HAPPY BIRTHDAY

 • 03.12.2016 - 21:11

Wæ, jeg blir helt dag forvirra her jeg sitter. Herlighet - vi er allerede kommet til 3 desember! Dagene flyr avgårde. Jeg blir nesten svimmel av å tenke på det. Hvor fort det har gått.

I går hadde verdens beste kjæreste og samboer bursdag. Han ble 22 år ♥ Dagen ble feiret med frokost på senga, og en liten gave. Etter skoledagen hans spiste vi en bedre middag her hjemme, som jeg lagde. Det besto av biff, fløtepoteter m/annet., også hadde vi selvsagt noe godt i glasset. Derretter dro vi en tur ut på byen. Vi stor koste oss - så det var en vellykket bursdag! 

IIMG_9910

IIMG_9912

IIMG_9919

Planen var egentlig å reise til Kvinnherad denne helgen, men Endre har prøve nesten hver eneste dag de siste to ukene fremmover.. med mindre det faktisk er hver dag. Huff, stakkars.. Så idag har jeg stort sett vert alene hjemme, mens Endre har vert på skolen og lest på prøver. Han jobber virkelig hardt, så han fortjener virkelig de karakterene han får. Jeg er stolt! 

Ikveld skal vi spise restene fra gårsdagens middag, slappe av og kanskje se en film. Jeg er ikke helt i form ... Som sikkert noen av dere vet så har jeg kronisk bihulebetennelse, så idag verker hode og bihulene mine noe ekstremt. Så jeg ligger her å synes synd i meg selv... Mens jeg sitter å ser på youtube videoer. Kom gjerne med tips til gode youtubekanaler!!! 

 

Gratuler gjerne Endre med overstått! 

Hva gjør du idag? 
Tips til noen gode youtubekanaler? 

 

Marie Oma

 

MIN KVELDSRUTINE

 • 02.12.2016 - 09:29

I sammarbeid med NIVEA.

Heisann og god kveld! Jeg er vell ikke den eneste som liker å ha ting i rutiner? Da jeg gikk på FHS, spiste vi mat til de samme klokkeslettene og jeg la meg noe lunde til samme tid hver kveld, sto opp til samme tid hver morgen.. åh, det var deilig. Her er jeg ikke så flink lengre, men jeg og Endre har snakket om at vi har lyst å ha litt mer rutiner når det kommer til mat ihvertfall. Stå opp og ha felles frokost, spise lunch til den og den tiden, og middag til det og det klokkeslettet. Vi skal hvertfall prøve oss på det, så får vi se hvor lenge det varer. Kanskje det blir vårt nyttårsfortsett? 

IMG_9818

Men over til det jeg egentlig ville få frem i dette innlegget. Nemlig mine kveldsrutiner! For her er jeg blitt flink. skryte - skryte.

Før var jeg helt elendig på å ta p-pillene mine. Tok kanskje 2 en kveld, siden jeg glemte det dagen før osv. Ikke bra Marie .. ! Ikke bare det, men jeg glemte ofte å ta nasesprayen min, i og med at jeg har kronisk bihulebetennelse er jeg nødt til å ta nasoneks hver eneste dag/kveld.. Og det endte jo opp med rennende nese og utrolig vond hodeverk. Etter dette skjedde med meg opp til flere ganger har jeg nå tatt fatt i det og gjort noe med det. Nå har jeg nasespraien og p pillene mine liggende vedsiden av sengen. Og ikke bare det, men jeg får ofte tørr hud, spesielt nå som vinteren er her! Her og har jeg vert veldig lite flink med å ta vare på huden min. Jeg sov ofte med sminken på...pluss pluss,  Men ikke nå lengre. Nå har jeg tatt fatt i "problemet" og laget meg en liten kveldsrutine. Som jeg har vert flink å holde når jeg er her hjemme i Bergen.

Som jeg har nevnt tidligere har jeg et samarbeid med NIVEA. Dette merket har vert en favoritt hos meg i en lang periode. 

 

IMG_9784

IMG_9785

IMG_9788

NIVEA Creme, NIVEA Protect & care Anti-perspirant Roll-on, NIVEA Caring Shower Silk Mousse, NIVEA Smooth Caring Body Lotion, NIVEA Daily Essentials Double Effect Eye Make-up Remover, NIVEA Daily Essentials Sensitive Micellar Water. 

♥ Det første jeg gjør før jeg legger meg er å spise en god kveldsmat. Som for det meste består av rundstykker m/ost og syltetøy. Derretter lar jeg maten sige.

♥ Etter det drar jeg inn på badet, tar håret opp i en dult eller i en hestehale, og fjerner sminken min med  NIVEA Daily Essentials Sensitive Micellar Water.
 

IMG_9823

IMG_9826

IMG_9827

IMG_9828

Denne fjerner sminke fra ansikt og øyne, og tilfører fuktighet i ett eneste steg. Dette har lenge vert min favoritt. Det jeg liker ekstra godt med denne her er at man trenger ikke skylle ansiktet med vann etterpå, pga. micellar-teknologien. Da slipper jeg å vaske en bunke med vaskekluter (Y) .. Selv synes jeg at denne sminkefjerneren er nokså effektiv! Selv bruker jeg denne kun til å fjerne sminke fra ansiktet. 

♥ Deretter bruker jeg NIVEA Daily Essentials Double Effect Eye Make-up Remover. For å fjerne øyensminken. Den : 

 • Fjerner effektivt selv ekstremt vannfast mascara og øyemakeup uten at du trenger å gni
 • Beskytter ømfindtlige øyevipper med den pleiende to-fase formelen
 • Etterlater ingen ubehagelig fet hinne

 

IMG_9794

IMG_9798

IMG_9850

IMG_9852

♥ Når all sminke er fjernet påfører jeg NIVEA Creme i ansiktet. For å tilføre enda mer fuktighet. Som jeg nemnte tidligere i innlegget, så sliter jeg med tørr hud om vinteren. Her er jeg vell ikke den eneste? Denne kan påferes albuer, knær, hender og ansikt ? og passer for både barn og voksne. Når jeg våkner morgonen etter, blir huden alltid så utrolig myk og god! Det er sånn at jeg kan sitte å beføle meg selv i kinnene fordi de er så myke og gode. Haha.  Hvertfall, denne fuktighets kremen er en av mine favoritter! Hvertfall nå om vinteren. Jeg tar som regel litt ekstra på nesen min, for her blir jeg oftest mer tørr en andre steder i ansiktet. 

IMG_9793

IMG_9858

nivea

IMG_9872

♥ Når alt dette er gjort pusser jeg tennene, og går inn på soverommet , Tar pillene mine og nesesprayen. og kryper meg inntil Endre for å ønske han en god natt. Jeg er som oftest veldig pratesyk før jeg legger meg, men han er som oftest alt for trøtt.. Så det ender jo opp med at jeg snakker med meg selv. Han bare svarer i hyttåpine og aner ikke hva han svarer på. . . 

♥ Det hender jeg tar meg en god varm og lang dusj før jeg legger meg, det varierer veldig om jeg gjør det på kvelden eller morgonen etter. Men når vi har tatt på nytt sengetrekk, så må jeg nesten ta meg en dusj.. og smøre meg med bodylotion, bare pga. at det er noe av det beste jeg vet. Være ny dusja, ny barbert og blitt smørt inn med bodlotion og legge seg i nyvaska sengetrekk. OMG. Love it! 
Her for noen dager siden prøvde jeg for første gang  NIVEA Caring Shower Silk Mousse. Det er ikke siste gang den er i bruk for å si det sånn! Denne kommer ut som skom og ikke vanlig såpe! Selv synes jeg skomm er utrolig gøy å leke med. Haha, ja - jeg kan være barnslig jeg også.. Men den luktet godt, og huden ble myk og god etterpå.  Denne slo forventningene mine. Jeg hadde høye forventninger med tanke på at det er av nivea sitt merke. Men altså - denne skal jeg kjøpe flere ganger. Endre likte den også! (Jeg tvang han til å prøve den..) 

IMG_9806_0111

Jeg skulle jo ha fått med noen bilder av hvordan konsistensen er.. Men de fleste vet vell hvordan skom ser ut så ... Etter dusjen smører jeg meg som oftes inn i bodylotion. Som sagt, igjen - så får jeg veldig tørr hud om vinteren, så da er det viktig å ta vare på den. 

IMG_9802

 

Hvordan er din kveldsrutine? 
Liker du å ha ting i rutiner? 
Har du prøvd noen av desse produktene før? I såfall hvilke, og hva synes du om det? 

 

Marie Oma 

Marie Oma

MARIE OMA - 22 - FOTO - STORD

Kontakt meg

moex@hotmail.no

Følg meg

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits